Skip to content
Politică

UPDATE Stare de urgență în Italia / Tragedie în Viena: EXPLOZIE soldată cu un mort

reporterntv.ro

UPDATE 16:03

Italia a declarat starea de urgenţă cu privire la livrările de energie, după explozia de la terminalul de gaze de la Baumgarten (estul Austriei).

" "

Anunţul a fost făcut de ministrul Industriei, după ce livrarea de gaze de la terminalul austriac a fost sistată. Italienii încearcă astfel să se asigure că au gaze suficiente în rezerva naţională, relatează Digi24.ro.

Terminalul Baumgarten este principalul centru de distribuţie pentru gazele naturale livrate de Rusia şi Norvegia în Austria şi de acolo mai departe către nordul Italiei şi sudul Germaniei. Are o capacitate de 40 de miliarde de metri cubi şi a fost inaugurat în 1959. Este controlat de gigantul petrolier OMV şi asigură 10% din gazele necesare vestului Europei.

Este şi motivul pentru care bursele au reacţionat imediat. De exemplu, pe cea de la Londra preţul gazelor naturale a crescut la cel mai mare nivel din ultimii cinci ani.

———————————————-

UPDATE 11:53

Digi 24 – citând Deutsche Welle – vorbește despre un mort și 21 de răniți în urma deflagrației de la terminalul de gaze naturale Baumgarten.

———————–

O dramă s-a petrecut marți dimineață în Viena: o EXPLOZIE s-a soldat cu zeci de răniți.

Mai precis, deflagrația produsă la o țeavă de gaze din estul capitalei Austriei a lăsat în urmă cel puțin 60 de persoane rănite. Potrivit portalului Thejournal.ie (citat de Realitatea.net), explozia a avut loc la un nod de gaze.

„Explozia s-a petrecut la ora 8:45 am și a fost urmată de un incendiu. Lucrurile se află sub control acum, însă zeci de oameni au fost răniți”, a declarat Edmond Tragschitz, purtător de cuvânt al poliției.

Cauza exploziei nu este clară.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *