Skip to content
Politică

UPDATE Starea Regelui Mihai/Casa Regală a transmis un nou mesaj

click.ro

UPDATE 12:54

Casa Regală a transmis un nou mesaj despre Regele Mihai.

Familia Regală a anunțat, printr-un comunicat, faptul că starea de sănătate a Regelui Mihai este una îngrijorătoare: nu comunică și nu se poate deplasa. Medicii îi dau acestuia medicamente care îi ușurează somnul și respirația.

Regele este tratat la reședința sa, deoarece starea de sănătate precară nu permite transportul la spital. Totuși, numeroși medici au grijă de el și îi evaluează zilnic starea de sănătate, potrivit B1.ro

În zilele care au trecut de la comunicatul din 6 noiembrie, starea generală a Regelui Mihai nu s-a agravat, semnele vitale ale Majestății Sale aflându-se pe o platformă constantă. Medicii au administrat o medicație care să ușureze somnul și respirația. Cu toate acestea, Majestatea Sa continuă să se afle într-o stare îngrijorătoare de sănătate. Scăderea accentuată a capacităților fizice și a capacității de comunicare, precum și imposibilitatea de a se deplasa fără ajutor au rămas la același nivel.

Medicii au transmis faptul că, în actuala stare în care se află Majestatea Sa, Principesa Moștenitoare Margareta poate să se întoarcă în România deocamdată, pentru a-și relua activitățile publice. Medicii consideră prea riscantă deplasarea Regelui Mihai de la reședința privată la spital. Ei sunt unanimi în recomandarea ca tratamentul administrat Majestății Sale să se concentreze acum pe prevenirea suferinței și pe păstrarea confortului fizic și psihologic al Suveranului„, se arată în comunicatul Casei Regale.

——————————————

Dan Bădic, unul dintre prietenii Regelui Mihai, i-ar fi spus jurnalistei Camelia Csiki că Majestatea Sa a fost până de curând conştient sută la sută.

Principesa Margareta mi-a spus că Majestatea Sa nu a vrut să-l primească (n.r. referindu-se la Nicolae Medforth-Mills). A mai existat o întânire după ce Nicolae şi-a pierdut titlul. Trăia şi Regina Ana. Nu s-a simţit bine Regele după acea întâlnire„, a spus Camelia Csiki în cadrul emisiunii „Ora Regelui”, difuzată sâmbătă, 18 noiembrie, la TVR, potrivit EVZ.ro

Căderea fizică pe care a avut-o a fost cea mai gravă de acum. Am stat de vorbă şi cu prieteni ai Majestăţii Sale. Domnul Dan Bădic mi-a spus că Regele Mihai a fost până de curând conştient sută la sută. Şi aici e o poveste legată de ultimele apariţii în presă. Spune nepotul Regelui că la ultima vizită pe care i-a făcut-o are îndoieli că Majestatea Sa ar fi fost sau nu conştient. De aceea am ţinut să mă lămuresc şi am vorbit cu domnul Dan Bădic. Mi-a spus că era perfect conştient. Şi de ziua Majestăţii Sale au stat de vorbă. Este îngrijit de trei infirmiere, un fizioterapeut vine în fiecare zi. (…) Medicii apreciează forţa cu care luptă pentru viaţă”, a mai spus jurnalista la TVR1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *