Skip to content
Politică

UPDATE Strada NU renunță. Cel mai MARE protest în Piața Victoriei

jurnalul national

UPDATE 23:30

În Piaţa Victoriei din Bucureşti mai sunt câteva zeci de mii de persoane.

Oamenii au început să plece în grupuri, spre case.

UPDATE 21:02

Cei 250.000 de protestatari au aprins laternele de la mobil și au creat au imagine de tip constelatie, vazuta de sus.

UPDATE 20:40

Se vine incontinuu de la Romana si de la Aviatorilor. Multimea striga asurzitor „Hotii!” si „Demisia!”, transmite Hotnews.ro.

UPDATE 20:32

200.000 de persoane sunt în fața Guvernului.

UPDATE 20:00

În jur de 100.000 de oameni sunt acum în Piața Vitorieri, anunță DIgi24.

UPDATE 19:26

Sunt 40.000 de oameni in stradă, la Guvern.

UPDATE 18:30

La protestul de la Guvern s-au adunat aproximativ 15.000 de persoane, potrivit estimărilor Hotnews.ro.

UPDATE 16:10

Sunt aproape 2.000 de oameni în Piața Victoriei, potrivit estimărilor Digi24.

Unii au aflat deja că Guvernul a abrogat Ordonanța 13, dar sunt neîncrezători și spun că nu vor pleca până nu vor fi deplin lămuriți despre ce este vorba.

UPDATE 12:16

Zeci de studenţi de la Cluj-Napoca au ajuns duminică dimineață la Bucureşti pentru aamplul protest din Piața Victoriei. Au venit cu trenul, gratis, pentru că în noaptea modificării Codului penal premierul a aprobat şi călătorii gratuite pentru studenţi.

După o călătorie cu trenul care a durat toată noaptea, studenții clujeni – câteva zeci – au ajuns în Gara de Nord din București duminică dimineața, cu o întârziere de 45 de minute. „Clujul apare, Dragnea dispare”, au strigat ei încă din gară. Au fost întâmpinați de colegi din București, cu cafea și ceai. Au mărturisit că au dormit puțin, dar au avut un drum liniștit.

Imediat, studenții bucureșteni și clujeni – în jur de 100 – au pornit de la gară spre DNA, informează Digi24.ro.

———-

Protestele fata de ordonanta de urgenta privind codurile penale continua duminica, fiind anuntat „cel mai mare protest” la care, inca de la ora 14.00, sunt asteptati in Piata Victoriei din Capitala oameni din toata tara.

Conform anunturilor facute pe pagina de Facebook a evenimentului, duminca, la ora 20.00, atat in tara, cat si in diaspora, in piete va fi intonat imnul de stat, iar o ora mai tarziu „fiecare participant la manifestatiile din toate orasele tarii si din diaspora va ridica spre cer propria lumina aprinsa”.

Ca si sambata, cand a fost inregistrata o participare record la demonstratii, in Bucuresti fiind prezenti in Piata Victoriei 170.000 de oameni, in timp ce in tara au iesit in strada 300.000, si duminica sunt asteptati protestatari din toata tara.

CITIȚI ȘI: UPDATE A cincea zi de PROTESTE. Zeci de mii de oameni în fața Guvernului

Unii dintre ei au anuntat ca vor veni la Bucuresti cu masinile. Un grup numeros de studenti din Cluj au plecat de sambata seara cu trenul spre Capitala, amintește ziare.com.

Mai multe institutii, dar si persoane fizice din Bucuresti vin in sprijinul manifestantilor, oferind cazare celor care ajung in Capitala din alte judete ale tarii.

2 comentarii la “UPDATE Strada NU renunță. Cel mai MARE protest în Piața Victoriei

  1. Când om veni noi,bucureștenii la Cluj sa va facem ordine,atunci sa veniți voi la București sa dictați ce este de făcut.
    Iar Guvernul Grindeanu este guvern legitim.Mergeți peste patru ani la vot daca in decembrie 2016 ați uitat, si vom respecta si noi rezultatul votului.
    Gata,Ordonanta s-a abrogat.Drum bun!

  2. ok hai sa dam guvernul jos dar nimeni nu se gindeste ca va fi haos in toata tara dar voi o sa aduceti guvernul PNL lui Iohanis si exista posibilitatea sa se taie din pensii si salarii pt ca se vrea distrugerea si va fi la putere „fascistii lui Iohanis” HITLER 2. HUUUA!!!!! avem o tara de nehotariti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *