Skip to content
Politică

UPDATE Tăriceanu, ieșind de la DNA: Nu sunt adeptul telejustiției

www.nineoclock.ro

UPDATE 11:23

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a ieșit, în urmă cu puțin timp, din sediul central al DNA, însă a refuzat să le ofere prea multe detalii jurnaliștilor, declarând: „Nu sunt adeptul telejustiției”.


UPDATE 10:00

Și fostul viceguvernator al BNR Bogdan Olteanu a ajuns, în urmă cu puțin timp, pentru audieri la sediul central al DNA.


Șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a ajuns, joi dimineață, la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), unde urmează să fie audiat în dosarul lui Bogdan Olteanu.

Acesta a venit însoțit de către un avocat, informează Realitatea TV.

„În această dimineaţă, la ora 9,00, domnul Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele Senatului României, a fost invitat la DNA. Invitaţia a fost trimisă cu două zile în urmă, dar preşedintele Senatului nu a făcut-o publică pentru a vedea dacă DNA continuă să scurgă informaţii spre presă în scopuri propagandist-electorale. Presa a aflat şi este prezentă la DNA înaintea audierii. Aşa cum s-a întâmplat şi în situaţii anterioare, similare, preşedintele Senatului nu va face declaraţii presei la DNA”, se arată într-un comunicat al Senatului transmis redacției de știri Psnews.ro

Procurorii îl acuză pe Olteanu de trafic de influenţă, susținând că, pe vremea când acesta era preşedinte al Camerei Deputaţilor, între 2006 și 2008, ar fi luat un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vântu şi ar fi beneficiat de sprijin electoral din partea acestuia, totul pentru a-l numi pe Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării.

Liviu Mihaiu ar fi urmat astfel să servească intereselor pe care Sorin Ovidiu Vântu le are în acea zonă, mai spun procurorii.

Bogdan Olteanu a fost plasat în arest la domiciliu de către Înalta Curte de Casație și Justiție, în data de 1 septembrie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *