UPDATE 19:35
Redăm dreptul la replică primit de la Primăria Municipiului București:
„Centrul de Protecție a Plantelor București a organizat procedură de licitație deschisă pentru achiziționarea de substanțe agrochimice, încă din luna decembrie 2016, anterior anulării licitației derulate de PMB, la care se face referire în articol, din data de 22 februarie 2017. Mai exact, Centrul de Protectie a Plantelor deruleaza, începând cu anul 2017, un acord cadru, pe o perioadă de 4 ani, valoarea acestuia fiind de 23 mil. lei fără TVA pentru intreaga perioada.
In ceea ce priveste desfasurarea licitației, s-au prezentat 2 firme, respectiv Fitodep Viridana SRL și Redoxim SRL. Firma Redoxim nu a prezentat toate documentele solicitate, respectiv oferta economică, și a fost eliminată (descalificată) automat prin procedura SEAP. În urma acestei licitații câștigătorul a fost Fitodep Viridana SRL.
Informațiile privind acționariatul firmei Fitodep Viridana SRL prezentate în articolul menționat nu au nicio relevanță în raport cu legalitatea contractului încheiat cu Centrul de Protecție a Plantelor, ci sunt doar de natură să inducă publicului îndoieli subiective cu privire la corectitudinea acestuia.
Pentru furnizarea produselor necesare derularii activitatii, până la acest moment, au fost încheiate un nr de 3 contracte subsecvente în valoare totală de 4,7 mil. lei fără TVA. Prin urmare afirmatia potrivit careia s-au platit 23 de milioane de lei, asa cum se mentioneaza in articolul dvs., este falsa!
In urma incheierii contractelor subsecvente amintite, firma Fitodep Viridana a furnizat Centrului de Protecție a Plantelor substanțe agrochimice care s-au folosit atât la tratamente fitosanitare (combatere boli, dăunători, fără legătura cu activitatea de dezinsecție sau deratizare), cât și în activitatea de dezinsecție (combatere tânțari) pe spațiul vegetal al municipiului București. Aceste tratamente s-au efectuat atât în parcurile și spațiile verzi administrate de ALPAB București, cât și în parcurile și aliniamentele stradale cu vegetație aflate în administrarea Primăriilor de sector 1-6.
Facem precizarea ca pana in acest moment nu au fost inregistrate probleme in derularea acestui contract, toate produsele fiind furnizate la timp, conforme calitativ si cantitativ, si in acord cu cerintele CPPB.
Referitor la achiziționarea în cursul anului 2017 de produse agrochimice pentru efectuarea deratizării în capitală, facem precizarea ca CPPB nu are in atributii deratizarea in Municipiul Bucuresti. Prin urmare si aceasta informatie este una eronata.
Cu privire la actiunea de combatere a tantarilor precizam ca Centrul de Protectie a Plantelor are obligatia de a efectua tratamentele de combatere a tantarilor in spatiul vegetal in parcurile si aliniamentele administrate de ALPAB, precum si in parcurile si aliniamentele administrate de primariile sectoarelor 1-6. In acest sens, CPPB foloseste un numar de 9 autoutilitare cu instalatii de pulverizare (ULV si pistol pulverizare), deservite de un numar de 18-20 salariati”.
Găsiți AICI planificarea tratamentelor de combatere a țânțarilor.
–––––––––––
Citiți în cele ce urmează despre o imensă țeapă dată chiar în interiorul PSD: un om al președintelui Livu Dragnea a fugit cu zeci de milioane de sub nasul primarului general al Capitalei, Gabriela Firea.
Primăria municipiului București nu a fost în stare să facă dezinsecția și deratizarea orașului, deși a plătit 23.000.000 de lei unei firme patronate de către Virgil Lucian Constantin, șeful asociației de vânătoare a lui Liviu Dragnea. După ce a luat banii de la PMB, Constantin s-a făcut nevăzut, scrie luni România Liberă. Mai precis, Virgil Constantin i-a vândut firma unui teleormănean, George Sitaru, specializat în „transferarea” firmelor cu probleme pe numele unor egipteni acuzați de evaziune fiscală.
Efectul poate fi văzut de către oricine locuiește sau muncește în București: orașul este invadat de țânțari, gândaci și șobolani.
Pe 29 februarie 2016, Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a aprobat, printr-o hotărâre, Programul unitar de igienizare. În baza acestui document, Primăria Capitalei a organizat o licitație publică pentru deratizare și combaterea țânțarilor din Capitală. Contractul a fost câștigat de firma Coral Impex, din Ploiești, însă Primăria Capitalei nu a vrut să semneze contractul. Un an mai târziu, pe 22 februarie 2017, PMB a decis anularea licitației.
În martie, contractul a fost atribuit, în urma unei licitații controversate, societății Fitodep Viridana SRL – o firmă fără experiență și cu un singur angajat, care îl avea ca unic asociat pe Virgil Lucian Constantin, directorul Asociației Vânătorilor și Pescarilor Sportivi „Turris” din Teleorman. Pentru a da o formă de legalitate achiziției, contractul nu a fost semnat direct cu Primăria Capitalei, ci cu Centrul de Protecție a Plantelor București, o instituție subordonată CGMB.
Firma Fitodep Viridana, din Teleorman, a fost înființată de către Virgil Lucian Constantin în august 2016, cu obiectul de activitate „comerțul cu ridicata al produselor chimice”. Pe atunci, patronul răspundea de fondul de vânătoare deținut de Asociația Vânătorilor și Pescarilor Sportivi „Turris” din Teleorman, înființat de liderul PSD, Liviu Dragnea.
În februarie 2017, Centrul de Protecție a Plantelor București (CPPB) a anunțat că vrea să cumpere produse agrochimice pentru deratizare și combaterea țânțarilor din București, în valoare de 23.000.000 lei. Întâmplător sau nu, firma Fitodep Viridana s-a înscris la licitație cu o ofertă de fix 23.000.000 lei, fără experiență în domeniu și cu doar un singur angajat. Nici mai mult, nici mai puțin decât pusese la bătaie CPPB. Și a câștigat! Contractul a fost semnat pe 28 martie 2017.
Citiți AICI despre acuzațiile de evaziune fiscală la adresa egiptenilor, precum și despre uriașele datorii ale acestora către ANAF.