Skip to content
Politică

UPDATE Tehnocrații, curtați de Nicușor Dan: „Au ușile deschise!”

UPDATE 16:39

Președintele formațiunii a explicat, într-o intervenție telefonică în emisiunea 100 de minute, realizată de Alessandra Stoicescu, la Antena 3, că are și laude dar și critici la adresa premierului Cioloș și guvernului tehnocrat.

“Am și laude, am și critici pentru domnul Cioloș. A făcut un guvern în trei zile, domnul Tobă este încă ministru, l-a păstrat și pe domnul Achimaș-Cadariu, toate acestea sunt critici pe care le-am adus în spațiul public, faptul că nu s-a agitat mai mult în momentul alegerilor locale. Sunt mai multe critici pe care le-am adus la adresa premierului Cioloș.”

“Pe partea de apreciere, faptul că nu a fost nicio faptă de corupție care să se impută oamenilor din Guvern, a început un proces de debirocratizare și faptul că a implicat la nivelul grupurilor de lucru în nivelul Guvernului oameni din societatea civilă.”

Mai mult, Nicușor Dan a reiterat că oameni ca actualii miniștri din guvernul Cioloș au profilul pentru a face parte din USR.

“Domnul Cioloș, ca și câțiva dintre miniștri tehnocrați, sunt pe profilul oamenilor pe care noi îi vedem în USR și în continuarea acestei colaborări dintre Guvern și societatea civilă, mi se pare normal ca premierul să fie tehnocrat și Dacian Cioloș este unul dintre aceste nume. Vă spun sincer, am spus în mod generic că dumnealor au ușa deschisă în USR. Opinia mea este că fiecare încearcă să se concentreze puternic pe mandatele pe care le au acum.”

—————————–

Bătălie pe tehnocrați! După PNL, Nicușor Dan își afirmă deschiderea față de grupul de tehnocrați.

Astfel, Președintele Uniunii Salvați România, Nicușor Dan a afirmat, în cursul zilei de luni că formațiunea nu a purtat discuții cu premierul, miniștrii sau cu alți reprezentanți ai actualului guvern despre eventuale candidaturi ale acestora pe listele USR la alegerile parlamentare din acest an, însă, ușile partidului sunt deschise.

„Oameni ca Vlad Voiculescu, Dacian Cioloș, Cristian Ghinea sunt de profilul celor pe care noi îi candidăm în USR. Nu au existat însă discuții legate de acest tip de candidatură. Au existat doar discuții pe chestiuni profesionale. De exemplu, cu dl Voiculescu am avut discuții legate de Spitatul de Arși, când s-a pus problema alocării fondurilor de la sectorul 1 și discuții în ceea ce privește crearea unui nou spital în București. Au ușile deschise pentru a deveni membri USR, urmând ca organizațiile județene și a municipiului București să decidă conform statutului prin vot secret cine vor fi candidații”, a declarat Nicușor Dan.

Mai mult, acesta a declarat că după alegerile parlamentare, USR va susține un guvern tehnocrat, iar Dacian Cioloș este una dintre variantele de prim-ministru.

„Considerăm că avantajul unui premier tehnocrat este că poate să aducă în procesul de decizie oameni competenți din societatea civilă, ceea ce premierii politici nu au făcut niciodată până acum. În Guvernul ăsta, care are și bune și rele, lucrul ăsta se întâmplă. Credem că este util să se întâmple”, a mai spus Nicușor Dan, precizând totodată că își dorește ca USR să intre în Parlament, iar de mandatele formațiunii să depindă formarea noului executiv.

Totodată, în ceea ce privește formarea unei majorități parlamentare după alegeri, Dan a precizat că nu va fi vorba despre o majoritate în sensul cunoscut până acum, potrivit B1.ro

 

„Nu vom forma o majoritate așa cum s-a întâmplat până acum. Vom avea o relație cu Guvernul, în negociere cu el vom impune un program de guvernare, puncte la care noi ținem, cu termene de aplicare, cu amenințarea că îi vom retrage sprijinul, dar nu vom avea o majoritate cu celelalte partide care vor susține același Guvern, să împărțim funcții, prefecți, deconcentarte, secretari de stat. Va fi o discuție între partide și președinte și presedintele va avea obligația să identifice un premier pe care parlamentul să-l sprijine. Este putin probabil ca PSD să sprijine un premier tehnocrat, ceea ce noi susținem în program”, a mai declarat Nicușor Dan.

 

Sursa foto: www.puterea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *