Skip to content
" "
Politică

UPDATE Temerile s-ar putea adeveri: legătura ascunsă dintre VACCINURI şi bebeluşii bolnavi din Argeş DOCUMENT

UPDATE 7:19

Tehnocraţii o dau după cireş şi arată cu degetul spre „pixelul albastru” în ceea ce priveşte posibila legătură dintre bebeluşii bolnavi din Argeş şi vaccinurile care le-ar fi fost administrate.

" "
" "

Redăm mai jos comunicatul Guvernului trimis redacţiei PSnews.ro la scurt timp după miezul nopţii:

„Precizari: cu privire la Nota de informare privind rezultatul verificarilor suplimentare efectuate de catre Corpul de control al Primului-ministru, in legatura cu situatia copiilor transferati cu afectiuni grave de la Spitalul de Pediatrie Pitesti la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii «Maria Slodowska Curie». Corpul de Control al Primului-ministru nu a identificat cauza imbolnavirilor copiilor transferati de la Spitalul de Pediatrie Pitesti la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Marie Curie. In cadrul actiunii de documentare efectuate au fost identificate insa neconformitati in cadrul sistemului de sanatate, care au fost mentionate in nota intocmita la finalul acestei actiuni. Nicaieri in cuprinsul notei nu este mentionata existenta vreunei legaturi intre neconformitatile identificate, privind aprovizionarea si gestionarea stocurilor de vaccinuri si afectiunile copiilor de la Spitalul de Pediatrie Pitesti. O astfel de legatura ar fi de altfel imposibila din punct de vedere medical iar orice speculatie in acest sens este lipsita de fundament”.

———-

Temerile s-ar putea adeveri: vezi ce spune Guvernul privind legătura ascunsă dintre VACCINURI şi bebeluşii bolnavi din judeţul Argeş.

Corpul de Control al Prim-Ministrului a prezentat raportul verificărilor făcute în cazul copiilor internați cu afecțiuni grave, în primele trei luni ale anului, la Spitalul de Pediatrie din Pitești și la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Maria Sklodowska Curie”. Pe lângă proceduri nerespectate, medicamente neautorizate şi alte probleme care au fost descoperite la unitatea sanitară, se află şi achiziţia de dezinfectanţi de la compania Hexi Pharma, transmite evz.ro.

Raportul Corpului de Control al premierului relevă faptul că nu a fost diagnosticată așa cum trebuie afecțiunea de care sufereau bebelușii. S-a spus atunci că nu ar fi vorba despre infecții nosocomiale luate din spitale, dar acest lucru nu a fost demonstrat prin analize. De aici, și suspiciunea că ”înregistrările nu sunt corespunzătoare adevărului”.

Corpul de Control mai susține că nici nu au fost respectate procedurile de transfer ale bebelușilor, viața lor fiind și mai mult pusă în pericol, pentru că nu au fost transportați corespunzător.

Nereguli au fost găsite și la Direcția Sanitar Veterinară (DSV). Aceasta este acuzată că a aflat despre problema gravă abia la trei săptămâni de la internarea în spital a primului copil bolnav. De asemenea, este criticat și modul de anchetă al acesteia. Potrivit raportului, DSV a luat probe de apă din locuințele pacienților, fără a lua în calcul și alte posibile contaminări la surse necunoscute.

La îmbolnăvirea copiilor ar fi putut contribui un lot de vaccinuri adus din Kazahstan, vaccinuri nedestinate pieţei europene. Deşi s-a solicitat verificarea vaccinurilor, acest lucru nu s-a putut realiza încă, iar Corpul de Control a sesizat Parchetul General.

 Vedeţi AICI documentul guvernamental.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *