Skip to content
Coronavirus

UPDATE Tot mai multe cadre medicale sunt confirmate cu COVID-19. Un asistent medical de la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Sibiu, testat pozitiv

Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE

Un asistent medical de pe Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Sibiu a fost confirmat cu noul coronavirus, concorm Ora de Sibiu. Bărbatul spune că a primit rezultatul testului pentru COVID-19 sâmbătă seara. Alte patru persoane care au luat contact cu el, două infirmiere şi două asistente, se află în izolare la domiciliu.

„Eu am venit în tură la lucru cu temperatură 37.7 şi mi-a zis asistenta şefă ca nu e temperatură. De două zile am făcut febră. Azi a venit rezultatul testului de la Bucuresti, în jurul orei 19, cu confirmare pozitiv. Toţi colegii care au fost cu mine pe tură sunt în izolare. Adică două asistente şi două infirmiere”, a declarat bărbatul pentru Ora de Sibiu.

Asistentul medical acuză conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu că nu a luat măsurile de protecţie necesare. El susţine că nu au materiale de protecţie, motiv pentru care sunt obligaţi să stea câte opt ore cu acelaşi costum, iar măştile sunt şi ele o problemă.

Conform asistentului medical, în Sibiu nu sunt consemnate cazuri de coronavirus, pentru că nu se fac teste.


UPDATE

O asistentă medicală de la Serviciul de Ambulanță din Galați a fost testată pozitiv cu coronavirus, după ce femeia s-a simțit tău. Soțul asistentei este jandarm și a fost izolat la domiciliu pentru a se stabili dacă nu a fost infectat și el, relatează Mediafax.

Potrivit unor surse medicale, asistenta are 40 de ani.

Ea a făcut febră și a fost testată pentru depistarea virusului COVID-19, fiind izolată la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați.

După confirmarea rezultatului, salariații Serviciului Județean de Ambulanță cu care asistenta a intrat în contact au fost izolați la domiciliu.

UPDATE:

Alte 19 cadre medicale ale Spitalului Militar „Dr.Alexandru Popescu” Focşani, din cele 110 care au fost testate, au fost confirmate pozitiv la infecţia cu COVID-19, potrivit reprezentanţilor unităţii medicale. În total, la Focșani au fost infectate 41 de cadre medicale.

„Din 110 persoane testate, 19 persoane au fost depistate pozitiv la infecţia cu COVID-19, astfel că numărul total al persoanelor infectate a ajuns la 41. Persoanele confirmate au fost îndrumate către secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Focşani, pentru internare. Restul personalului se află la domiciliu, în izolare. Continuă testarea contacţilor persoanelor confirmate, precum şi a celor care vor prezenta simptome”, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al spitalului, Valentin Roman. Potrivit acestuia, unitatea medicală va rămâne închisă până la finalizarea anchetei epidemiologice.

*****

Zece cadre medicale de la două spitale din judeţul Arad au fost confirmate cu noul coronavirus, până vineri dimineaţă, a declarat, pentru AGERPRES, liderul Sanitas Arad.

Conform sursei citate, este vorba de opt angajaţi de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad – cinci medici, două asistente şi o infirmieră -, dintre cei 30 care au rămas în izolare după ce au intrat în contact cu pacientul de 64 de ani infectat, care fusese internat la ATI şi a decedat.

De asemenea, de la Spitalul Orăşenesc Ineu au fost confirmaţi pozitiv un medic şi o asistentă.

Toţi cei zece colegi au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara. Personalul din cele două spitale unde a fost confirmat noul coronavirus este în curs de testare, până vineri dimineaţă fiind prelevate probe de la peste 200 de angajaţi„, a declarat, pentru AGERPRES, liderul Sanitas Arad, Otinel Şandru.

Acesta a atras atenţia că în continuare există insuficiente echipamente de protecţie pentru personalul medical din judeţ.

E drept că s-au mai primit măşti şi costume de protecţie, dar tot de pe o zi pe alta avem„, a spus Otinel Şandru.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *