Skip to content
Politică

UPDATE Toți senatorii PSD au lipsit / Mugur Isărescu, chemat să dea explicații în Parlament

meritocratia.ro

UPDATE 14:05

Toți senatorii PSD din comisia economică au lipsit joi la ședința la care a participat guvernatorul BNR Mugur Isărescu, alături de toți membrii Consiliului de administrație. Isărescu a vorbit, astfel, doar cu trei senatori din 11 – Florin Cîțu (PNL), președintele comisiei și cel care l-a invitat, Daniel Zamfir (PNL, deși propus pentru excludere din partid) și Cristian Lungu (PMP).

Pe lângă cei 5 senatori PSD, au mai lipsit și senatorul UDMR, Antal Istvan, sentorul USR Silvia Dinică și senatorul PNL Romulus Bulacu. Vezi aici componența

În deschiderea ședinței, Cîțu – devenit președinte în locul lui Zamfir – a semnalat faptul că cei de la PSD nu au venit, adăugând că aceșia totuși urmăresc transmisiunile din comisie.

————————————

În cadrul unei comisii dinn Parlament ce se întâlnește joi, guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, va trebui să dea explicații în fața aleșilor.

Mai precis, cu prilejul şedinţei cu tema „Evoluţia inflaţiei şi implicaţiile pentru economia României” din Comisia economică, industrii şi servicii a Senatului, atât Mugu Isărescu cât și viceguvernatorii BNR Florin Georgescu şi Eugen Nicolăescu au fost chemați, conform Evz.ro.

Rata anuală a inflaţiei a urcat în februarie 2018 la 4,7%, de la 4,3% în ianuarie 2018, pe fondul scumpirii mărfurilor alimentare cu 3,74% şi a celor nealimentare cu 6,27% comparativ cu luna februarie 2017, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *