Skip to content
Politică

UPDATE Trei inculpați din dosarul lui Dragnea și-au RECUNOSCUT faptele

oradestiri.ro

UPDATE 11:30

Trei inculpați din dosarul în care președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu și-au recunoscut marți faptele și au cerut să fie judecați prin procedură simplificată de către magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), informează Agerpres.

———————————————————————————–

UPDATE 10:17

”Eu sunt nevinovat, acest dosar se bazează pe 3 declarații care sunt neadevărate. Vreau să merg cu acest proces, în speranța, că măcar la acest proces vom ajunge la adevăr. Decizia de la Alba Iulia a arătat încă o dată că Guvernul a avut dreptate. Dacă ordonanța 13 nu era abrogată, nu apărea o astfel de decizie. Ce se va întâmpla acum? Vor fi aspru criticați magistrații. În Parlament există un proiect de lege OUG 14 care abrogă OUG 13. Eu nu mai văd unde a fost problema, pentru că încet, încet, adevărul iese la iveală. Eu i-am spus primului ministru, după ce vor decide noul ministru de la Justiție, Ministerul Justiției și Parlamentul vor trebui să organizeze o dezbatere serioasă despre toată legislația din Justiție. Trebuie o discuție foarte serioasă. Nu este o fractură în PSD, nici măcar un picior scrântit. Partidul se va exprima în următoarele zile față de acele voci, care defapt este una singură. Relația cu premierul Grindeanu este aceeași. Victor Ponta poate să ocupe orice funcție în Guvern.”, a declarat Liviu Dragnea la ieșirea de la ICCJ.

Următorul termen în dosarul în care liderul PSD este acuzat este 28 martie.

„Nu cred că Victor Ponta își dorește așa ceva”, a declarat Dragnea, întrebat de posibilitatea ca fostul premier al României, Victor Ponta, să ocupe funcția de ministru al Justiției.

UPDATE 9:00

Liderul social democraților, Liviu Dragnea a ajuns la ICCJ, marți dimineață.

—————————————————–

Zi de „foc” pentru liderul social-democraților, Liviu Dragnea.

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) dezbat, marţi, un nou termen în dosarul în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman.

La ultimul termen, din 31 ianuarie, procesul a fost amânat deoarece trei dintre inculpaţi nu şi-au angajat avocat. De la proces a lipsit fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, care a transmis prin avocat că doreşte să fie judecată în lipsă, informează Agerpres.ro. 

Mai mult, în acelaşi dosar, a fost trimisă în judecată şi fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi şef serviciu Secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Totodată, conform DNA, Dragnea a intervenit pentru menţinerea în funcţie şi plata drepturilor salariale pentru două angajate de la DGASPC Teleorman, deşi ştia că acestea lucrau de fapt în cadrul organizaţiei PSD Teleorman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *