Skip to content
Politică

UPDATE Tudose, întâlnire cu medicii de familie, la Palatul Victoria SURSE

paginadebanci.ro

UPDATE 10:52

Premierul Mihai Tudose urmează să se întâlnească cu reprezentanții medicilor de familie.

În acest sens, se pare că întrevederea va avea loc la Palatul Victoria, unde va fi prezent și vicepremierul Marcel Ciolacu , au declarat, pentru AGERPRES, surse guvernamentale.

——————————————-

Medicii de familie se întâlnesc la ora 10 cu prim-ministrul Mihai Tudose, pentru a discuta pe noul contract cadru. Ei revendică venituri mai mari , condiții de muncă mai ușoare și debirocratizarea sistemului.

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit şi miercurea trecută cu reprezentanţii medicilor de familie care au protestat în Piaţa Victoriei, el spunând la începutul şedinţei de Guvern că aceştia au mare dreptate, pentru că au fost nevoiţi să se transforme în contabili şi a precizat că se caută soluţii, potrivit realitatea.net

Chiar au dreptate şi, din păcate, chiar au foarte mare dreptate. Spun din păcate pentru că sistemul este în continuare foarte greoi, foarte birocratizat şi medicii de familie au fost nevoiţi să se transforme în contabili. Încercăm să găsim soluţii, prima etapă este vineri într-o consultare pe draft şi de luni să încercăm împreună şi cu Ministerul Finanţelor să reglăm nişte lucruri„, a mai spus Mihai Tudose.

Câteva sute de medici de familie, dar şi pacienţi au protestat săptămâna trecută în Piaţa Victoriei faţă de subfinanţarea asistenţei medicale primare şi faţă de „imposibilitatea de practică optimă a medicinii de familie”.

Medicii reclamă situaţia actuală a sistemul de sănătate, în special problema birocratizării, dar şi lipsa posibilităţii de a elibera anumite reţete, astfel încât bolnavii să nu mai fie nevoiţi să alerge de la un medic specialist la altul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *