PSnews

Ultima Oră

UPDATE Tudose o dă la-ntors: nu mai vrea impozit pe cifra de afaceri

www.ziare.com

UPDATE 14:41

Prim-ministrul Mihai Tudose o dă la întors: nu mai vrea impozit pe cifra de afaceri.

Șeful Guvernului a declarat luni, după ședința coaliției, că nu se va aplica impozitul pe cifra de afaceri, așa cum se vehiculase anterior. Premierul a spus că „s-a grăbit nițel” când a făcut deja acest anunț la Bruxelles, fără să mai aștepte ședința de coaliție, și a precizat că decizia a luat-o în avionul spre Bruxelles, după discuții de trei ore cu ministrul de finanțe, Ionuț Mișa, transmite Digi24.ro.

În schimb, taxa de solidaritate este în continuare în cărţi. Ea face obiectul mai multor simulări.

„Am văzut simulările și mi-am dat seama că nu se pot implementa măsurile. Azi am spus și coaliției. Considerați închis acest subiect!. În programul de guvernare acest lucru a fost pus nu ca scop în sine, ci ca mijloc pentru a încerca să evităm anumiți actori economici care pur și simplu au impresia că sunt mai dibaci ca noi în domeniul acesta. Până acum le-a ieșit, vom avea grijă să nu le mai iasă de-acum încolo”, le-a spus premierul jurnaliștilor.

Mihai Tudose a explicat că se va lucra la implementarea unei directive europene date anul trecut care prevede un efort conjugat al statelor membre în ceea ce privește diminuarea fără just temei a bazei de impozitare și care prevede în subsidiar ca impozitul să se plătească acolo unde se face profitul. Prim-ministrul a precizat că totodată, împreună cu ANAF, se va pune la punct un sistem de date centralizat și corelat cu UE  pentru a urmări în timp real mișcările banilor și mai ales cum pleacă banii nejustificat din țară, pentru a găsi o modalitate, împreună cu colegii europeni, de a impozita acest lucru.

———————-

Necondordanțele între afirmațiile șefului PSD, Liviu Dragnea, și cele ale primului ministru Mihai Tudose pe subiecte precum sistemul de impozitare a afacerilor, dar și pe chestiunea rectificări bugetare de luna aceasta, stârnesc neliniști în interiorul coaliției de guvernare.

Liderii PSD-ALDE îl așteaptă luni, 17 iulie, pe premierul Tudose la o doua ședință de evaluare a guvernului, chestiunile putând să dinamiteze atât relația dintre șeful Executivului și șefii celor două partide, cât și pe cea dintre aliații la guvernare.

Şedinţa coaliţiei va începe la ora 12.00, la biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. Este a doua întâlnire de la instalarea Guvernului Tudose, când s-a decis că, în măsura posibilităţilor, liderii coaliţiei se vor întâlni săptămânal pentru a evalua activitatea Executivului. Precedenta reuniune a avut loc săptămâna trecută.

Luni se va discuta şi despre impozitul pe cifra de afaceri, după declaraţiile contradictorii ale lui Mihai Tudose şi Liviu Dragnea pe acest subiect. Tudose afirma, după discuţiile avute la Bruxelles, că acest impozit nu va mai fi aplicat, iformează news.ro.

Relația dintre premier și șeful său de partid a fost afectată de ieșirea în spațiul public a consilierului onorific al șefului guvernului, Eugen Teodorovici, caee a prezentat o viziune nouă asupra programului de guvernare asumat de majoritatea parlamentară odată cu instalarea noului guvern, lucru care nu i-a convenit lui Liviu Dragnea.

Teodorovici a fost concediat din funcția deținutră în staff-ul primului ministru la mai puțin de 24 de ore de la prezentarea noilor idei.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi