Skip to content
Politică

UPDATE Tudose taxează dur BNR pentru creșterea indicelui Robor

click.ro

UPDATE 13:20

Premierul Tudorel Toader a atacat dur BNR în declarațiile făcute vineri privitoare la creșterea nivelului indicelui Robor.

Cu toate acestea, BNR nu ezită să răspundă acestor acuzații. În acest sens, Eugen Rădulescu, directorul Direcției de Stabilitate Financiară al BNR a oferit un răspuns și a susținut că afirmațiile de vineri ale premierul Mihai Tudose sunt niște ”declarații politice”, potrivit news.ro

Eu la declaraţii politice nu răspund. E o declaraţie politică. Ce ar trebui să mă duc să-i fac? În primul rând, eu cred că în momentul de faţă, discuţia despre ROBOR este cu totul disproporţionată. Decoamdată vorbim de o creştere de la 1% la 1,5%, vorbim despre o creştere de 50 de puncte de bază. Inflaţia a crescut cu mult mai mult decât atât”, a spus sâmbătă Rădulescu, în cadrul unei conferinţe de presă la Sinaia.

În opinia directorului Eugen Rădulescu, „vremea dobânzilor mici se va termina.”

A spus-o şi domnul Vasilescu, cred că ieri (n.r. vineri, 29 septembrie): vremea dobânzilor mici se termină. SUA au mărit deja dobânda de două sau de trei ori. Vorbim de nouă ani în care dobânzile au fost foarte, foarte mici. Se termină chestia asta, nu poate să dureze la nesfârşit”, a ținut să puncteze Rădulescu.

——————————————————————————————

Premierul României Mihai Tudose a făcut declarații în care ataca Banca Națională a României pentru că nu a intervenit în situația privitoare la creșterea nivelului indicelui Robor.

Mai precis, Tudose a afirmat că era rolul Băncii Naționale a României „ să nu lase să crească (indicele Robor-n.r) şi să nu lase nişte actori să se joace pe această temă”.

Cred că colegii noştri, ai românilor sau care ar fi trebuit să fie colegii românilor de la BNR au fost puţin plecaţi de acasă, fiindcă ăsta era rolul BNR – să nu lase să crească şi să nu lase nişte actori să se joace pe această temă”, a afirmat premierul.

În plus, Mihai Tudose a spus că nu a discutat despre acest subiect cu guvernatorul Mugur Isărescu, dar că cel mai probabil o să discute în perioada următoare.

Nu am avut o discuţie cu guvernatorul şi s-ar putea să am o discuţie săptămâna viitoare, pentru că chiar vreau să îl întreb pe guvernator dacă domnul Vasilescu chiar reprezintă BNR când iese cu declaraţii. Dacă vorbeşte în nume propriu, e problema domniei lui, dar să-şi pună tricou pe care să scrie privat. Dacă iese în tricou cu BNR, avem altă discuţie. Dar măcar să ştim: mai e Banca Naţională a României sau e o structură de zei care se ocupă de propria lor existenţă, foarte bună de altfel”, a mai declarat premierul.

1 comentariu la “UPDATE Tudose taxează dur BNR pentru creșterea indicelui Robor

  1. Domnule Radulescu , nu ma convingeti ca ”raul” produs in ”curtea voastra este ”bun” numai pentru ca este mai mic decit alt ”rau ” produa altundeva !Din pacate suma mai multor”rele” mici pot face(si fac) cit un ”rau ” mare !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *