Skip to content
Politică

UPDATE Turcia, zguduită de o nouă tragedie

UPDATE 18:14

Autorul exploziei produse sâmbătă la o nuntă în oraşul Gaziantep, sudul Turciei, avea vârsta cuprinsă între 12 şi 14 ani, a declarat duminică preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, potrivit media turce, relatează DPA.

Preşedintele turc a declarat că bilanţul victimelor exploziei a crescut la 51 de morţi şi 69 de răniţi, dintre care 17 se află în stare critică, şi autorul atacului ar fi gruparea extremistă Stat Islamic (SI), informează Antena3.ro

——————-

UPDATE 15:23

Ministerul Afacerilor Externe a transmis condoleanţe victimelor atacului de sâmbătă din Turcia, de la Gaziantep, şi condamnă în termenii cei mai fermi astfel de atacuri, precizând că România rămâne angajată alături de Turcia pentru combaterea terorismului.
„Ministerul Afacerilor Externe condamnă în termenii cei mai fermi atacul terorist care a avut loc în seaara zilei de 20 august 2016, în Gaziantep, Turcia, soldat cu pierderi de vieţi omeneşti şi numeroşi răniţi. Astfel de acte îndreptate împotriva oamenilor nevinovaţi sunt incalificabile. MAE transmite condoleanţe familiilor victimelor acestui act de o violenţă extremă şi exprimă întreaga solidaritate cu poporul turc”, a transmis MAE, duminică.
——————————–

UPDATE 12:26

Cel puțin 50 de oameni au murit și aproape 100 au fost răniți, sâmbătă seara, în urma unui atentat în sudul Turciei. Un terorist kamikaze s-a aruncat în aer într-o sală de nunți din Gaziantep, potrivit Realitatea.net

———-

Turcia este zguduită de un nou incident în urma căruia cel puţin 30 de persoane au decedat  iar alte 94 au fost rănite într-o explozie care s-a produs la o nuntă în sudul Turciei, la Gaziantep, localitate situată la aproximativ 95 km de oraşul sirian Alep, sfâşiat de război

Explozia este un „atac terorist”, provocată de un atacator sinucigaş, a declarat Guvernatorul regional Ali Yerlikaya, potrivit agenţiei de presă Anadolu, citată de BBC.

Autorităţile suspectează că deflagraţia a fost pusă la cale de gruparea teroristă Stat Islamic sau PKK, dar niciuna din organizaţiile extremiste nu a revendicat atacul, potrivit CNN.

„Vreau să subliniez încă o dată că nu există nicio diferență între tentativa de lovitură de stat din 15 iulie, în care am pierdut 240 de cetățeni, comisă de FETO (rețeaua predicatorului auto-exilat Gulen, pe care guvernul o denumește FETO — Organizația Teroristă Fethullah Gulen, potrivit siglei în limba turcă — n.r.), între PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan, considerat organizație teroristă de către Turcia, SUA și UE — n.r.), care numai în ultima lună a ucis 70 de membri ai forțelor de securitate (…) și atentatul din Gaziantep, probabil comis de către Daesh”, arată comunicatul șefului statului turc.

Sursa foto: radiocluj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *