Skip to content
Politică

UPDATE Uite moțiunea, nu e moțiunea. Dragnea: „Avertizăm Guvernul!”

UPDATE 13:10

Liderii Partidului Social Democrat şi ALDE, Liviu Dragnea respectiv Călin Popescu Tăriceanu, au prezentat în cadrul unei conferințe de presă, principalele teme dezbătute în cadrul întâlnirii avute.

”Din declaratia de astăzi am ințeles că premierul intentioneaza să intreprindă modificări necesare în actele legislative aferente în așa fel încât veteranii, vaduvele și persoanele cu dizabilități să aibă aceste drepturi garantate și niciun membru al Guvernului să nu mai inițieze un act normativ care sa pună sub semnul întrebării aceste drepturi. Așteptăm in continuare ca vorbele de astăzi ale lui Cioloș să se transforma în fapte. În funcție de asta vom relua discuțiile. În același timp avertizăm Guvernul că celelate motive au ramas nediscutate, absolut deloc, agricultura, sanatatea. Am luat decizia de a NU face o motiune de cenzura, ci doar am luat in calcul declaratia lui Ciolos”, a declarat Liviu Dragnea în cadrul conferinței de presă

”Avem o certa responsabilitate care se bazeaza pe votul pe care romanii l-au dat. Numai deficitul de legitimitate il face sa fie competent. Ar fi fost normal ca acest guvern tehnocrat sa nu existe, ne apropiem cu pași repezi de alegeri și speram un guvern politic. Nu vrem sub nicio forma sa punem nicio piedica astfel incat votul romanilor sa nu aiba nicio bariera de a vota in strainatate.  Am criticat fara ocolișuri formula pentru romani, cu votul prin corespondenta – aceasta doar ingreuneaza demersul. Am cerut doamnei Ligor sa faca toate demersurile pentru a facilita votul”, a adăugat Tăriceanu

UPDATE 11:10

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, înainte de întâlnirea cu ALDE, că vor analiza, în cadrul discuției, declarația făcută de premierul Dacian Cioloș. Dragnea a subliniat că scopul principal al acestui demers este ca veteranii de razboi si persoanele cu dizabilități să nu își piardă drepturile.

„Acum foarte putin timp am vazut declaratia lui Cioloș pe care o vom analiza cu atenție acum. Scopul meu major a fost ca veteranii de razboi si persoanele cu dizabilitati sa nu-si piarda drepturile. Scuzele trebuie sa le adreseze veteranilor de razboi si persoanelor  cu handicap. În functie de punerea in practica a acestei declarații, vom lua și noi o decizie”, a declarat Dragnea.


 

 

Uite moțiunea, nu e moțiunea. Dragnea şi Tăriceanu, întâlnire de ULTIMĂ ORĂ.

Astfel, liderii Partidului Social Democrat şi ALDE urmează să discute, joi, oportunitatea iniţierii la începutul sesiunii parlamentare a unei moţiuni de cenzură la adresa Guvernului Cioloş, în urma scandalului legat de impozitarea clădirilor deţinute de veterani şi familiile acestora, Liviu Dragnea apreciind ca ”foarte mici” şansele ca cele două partide să nu decidă depunerea moţiunii, potrivit Realitatea.net

Iniţial, întâlnirea dintre Liviu Dragnea şi copreşedinţii ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu şi Daniel Constantin, a fost programată pentru luni, fiind apoi amânată pentru joi, la ora 11, la sediul central al PSD din bulevardul Kiseleff. Întrebat care sunt şansele ca după aceste discuţii PSD şi ALDE să decidă că nu vor depune o moţiune de cenzură, Dragnea a spus că acestea sunt „foarte mici”.

„Ar conta foarte mult atitudinea premierului Cioloş. Dacă ar înţelege că şi tehnocraţii sunt oameni şi oamenii pot greşi şi nu trebuie să rămână în această greşeală sau nu trebuie să mai acopere o greşeală a unui membru al Guvernului sau a unor funcţionari din Ministerul de Finanţe şi ar recunoaşte că a fost o greşeală pe care a preluat-o fără să analizeze cum trebuie, atunci s-ar putea să mai fie o şansă de discuţie”, a explicat Dragnea.

Totodată, liderul PSD a spus că, dacă Dacian Cioloş „rămâne în această încăpăţânare” de a apăra ceea ce social-democraţii consideră a fi „modificări ilegale” ale Codului fiscal, va fi depusă o moţiune de cenzură. Dragnea a precizat însă că decizia depinde şi de raportul de forţe din Parlament, urmând a fi făcută o analiză joi. „S-au produs mutaţii, UNPR a fuzionat cu PMP şi l-am văzut pe Valeriu Steriu spunând că nu susţine moţiunea”, a spus Dragnea.

2 comentarii la “UPDATE Uite moțiunea, nu e moțiunea. Dragnea: „Avertizăm Guvernul!”

 1. INAMICII PUBLICI NUMARUL 1
  Sau
  = PSD+UNPR+ALDE+ Alti migratori, alaturi de = PNL+PNT+PMP+Alti migratori, in colaborare permanenta la putere cu UDMR si alti oportunisti … !

  Adevarata schimbare, atat de necesara Romaniei si poporului Roman, care se pierde ca natiune, ca tara si ca neam, se putea realiza prin “ NOUA ORDINE MERITOCRATICA “, care presupune printre multe altele “ TRCEREA DE LA CLEPTOCRATIEA ACTUALA LA ADEVARATA DEMOCRATIE = numita acum pentru a evita confuzia literara si de facto “ MERITOCRATIE “ asa cum a gandit-o COMFUCIUIS – flozof grec, si aceasta se poate realiza “ NUMAI PRIN LUSTRATIE ELECTORALA “ . Adica ce nu s-a realizat in 1990, dupa revolutia democrata, cand comunistii s-au transformat in neocomunisti, cu masca democrata si au condus Romania incalcand “ PROCLAMATIA DE LA TIMISOARA – punctul 8 “ , care a fost idealul revolutionar al celor care au participat la demonstratiile sangeroase si in mod deosebit al TINERILOR care s-au dat viata pentru, mai binele tarii si neamului Romanesc.
  FSN a stat la baza formarii majoritatii partidelor politice, cu exceptia initiala a partidelor istorice, dar care la fel au dat in boala lacomiei, s-au curcit si amestecat in ultimii 20 de ani cu FSN-isti (nomenclaturisti) autentici, urmarind impreuna interese personale si de grup, in defavoarea avutiei nationale, a statorniciei si implinirii ca tara a Romaniei, marginalizand si pauperizand poporul Roman, si care, in majoritatea lui ESTE raspunzator de intreaga drama pe care o traieste poporul Roman, de subminarea economiei nationale, de tradare si inalta tradare de neam si de patrie. Acum Romania a devenit o “ colonie moderna “, cu potentialul economic si resursele naturale majoritar instrainate cu mai bine de 3 (trei) milioane de cetateni emigrati in tarile lumii dezvoltate, datorita saraciei “ precum sclavii pe plantatii “, cu datorii de circa 140 miliarde Euro, cu o economie care nu poate genera plusprodusul necesar pentru acoperirea cheltuielilor sociale, plata datoriilor si un nivel de trai cel putin egal cu cel din perioada comunista, pentru majoritatea cetatenilor , care traiesc sub limita saraciei sau au emigrat, exceptia fiind formata din cei care au tradat, furat, jefuit, complicii lor si “ descurcaretii “ mai mult sau mai putin “ penali “, deoarece Romania s-a transformat dintr-o tara producatoare intr-o tara consumatoare, consumand mult mai mult decat produce.
  Ca si cand nu ar fi suficienta “ mizeria in care traim “, USL aflat acum la putere, dupa mai multe ABUZURI care au socat lumea democrata si ne-au adus la nivel international de credibilitate din anul 1989, pe principiul “ caprei vecinului “ vor sa legitimize TURNATORIA CU STIMULENTE, in locul unei LEGI A AVERILOR SI VENITURILOR ILICITE , pentru averile ilicite, eludarea fiscului, activitati la negru s.a., mai rau ca in vremurile comuniste, incercand sa realizeze un alt principiu antic dezbina si condu . Aceasta problema a ilicitului, a activitatii cenusii si negre si a obiceiurilor interlope, pot fi limitate si chiar annihilate in primul rand prin eliminarea din Constitutia Romaniei , printre altele , a propozitiei “CARACTERUL LICIT AL DOBANDIRII SE PREZUMA. “ ce urmeaza la Art. 44 Dreptul de proprietate private la Aliniatul 8 dupa propozitia “ Averea dobandita licit nu poate fi confiscata “ si prin punerea in functiune a unei “ Legi a veniturilor si averilor acumulate illicit “ cu institutii de aplicare militarizate, pe modelul “ Legilor Cojocaru “, Doctrinei Anghel Rugina, sau in altor variante responsabile existente. Toate tarile civilizate ale lumii, cu cateva exceptii unde coruptia este la ea acasa, au o astfel de lege, de ce nu am adapta si aplica “ Legea ilicitului din Germania “ astfel incat de exemplu “ daca vei cumpera Arcul de Triumf din Franta (in cazul in care acesta ar fi de vanzare), nimeni nu te va intreaba “ de ce ? “sau “ cu ce ? “, CI – de unde ai banii, ce impozite a-i platit la ei si la restul averii ce o detii, cand le-ai acumulat si daca nu justifici intreaga avere acumulata, pentru diferenta nejustifinata, esti judecat si condamnat, concomitant cu confiscarea diferentei, plata impozitelor cu penalitatile legal calculate, nu ca in cazul penal “ NASTASE – fost primministru – TRADATOR “, care dupa ce a fost judecat, condamnat, pus sa plateasca ilicitul de circa 800 000 Euro, JUSTITIA ROMANA NU A DISPUS VERIFICAREA FISCALA pentru a vedea daca acest CORUPT , daca a furat “ OUL DE MAI SUS DE 800 000 … poate a mai FURAT UNUL SAU MAI MULTI BOI DE MULTE MILIARDE de Euro “ . … CE O FI ASA DE COMPLICAT …??? … in afara de interesele personale si de grup mafiot ale legiuitorului. Avand o astfel de lege AVERILOR ILICITE, doctorul, avocatul, judecatorul, deputatul, senatorul, “ oamenii de afaceri “, interlopii, speculantii, hotii si alte categorii de descurcareti, vor fi determinati sa desfasoare activitati corecte si la vedere, nu vor mai lua spagi, comisioane ilegale si alte venituri ilicite, pentru ca mai de vreme sau mai tirziu, acestea materializate in averi, conturi si alte investitii se vor vedea si vor trebuii, SA FIE, justificate in fata legii. Cu o singura conditie “ Legea sa fie ACEIASI pentru toti, fara protectie sau traffic de influienta “, nu ca pana acum, cand legea a fost ca o bariera, pe care hotii o trec pe sub ea, “ baietii destepti “ o sar, iar prostii dau cu pieptul ea.
  Sunt sigur ca multi dintre descurcareti, ar dorii sa fie “ nemti “, sa munceasca cinstit,sa aiba legislatie favorabila concurentei, competitiei, economiei de piata, credite de dezvoltare usor rambursabile sau nerambursabile (pe modelul European ), sa isi plateasca cinstit si la timp impozitele si taxele legale (care sa fie cat mai putine, mai transparente, justificate economic si financiar , care sa acopere cheltuilie reale ale statului si nu risipa, huzuru autoritatilor publice sau acumularile ilicite ale acestora ).
  Domnilor si doamnelor “ alesi si numiti “ in Autoritatile Publice Romanesti din ultimii 26 de ani, va rog sa faceti pasul in spate, odihniti-va 4 (patru ) ani, cel putin, …PROCLAMATIA DE LA TIMISOARA – spunea ca trebuie sa stati 10 ani, acum ar trebuii sa fiti “ LUSTRATI “ pentru “ TRADARE, INALTA TRADARE, SUBMINAREA ECONOMIEI NATIONALE si multe altele “, stand la dispozitia JUSTITIEI LUSTRATE , pentru ca pe majoritatea dintre dumnevoastra “ nu dragostea de tara, popor si patriotismul “ v-au determinat sa ocupati fuctii de conducere in Romania ultimilor 26 de ani, ci interesele personale si de partid, grup mafiot, de CORUPTIE si TRADARE a Romaniei si a interesului NATIONAL .
  In concluzie : este absolut necesara pentru Alegerile viitoare “ o a treia alianta politica “ o “ alianta populara “ , ai carei germeni au aparut la Alegerile Locale 2016, prin UNIUNEA SALVATI BUCURESTIUL, care s-a transformat in “” UNIUNEA SALVATI ROMANIA “” formata din majoritatea Romanilor de buna credinta, bun simt si patrioti, care, majoritari iesind din alegeri si determinand “ Amendarea Legii Electorale, pentru aplicarea VOTULUI ELECTRONIC – pe calculator|” care ar da posibilitate Romanilor din diaspora emigrarii “ SA VOTEZE MAJORITAR “, a inlocuiasca de la conducerea Romaniei “ aceste elite false corupte,mafiote si tradatoare a interesului national “ , care au condus Romania in ultimii 26 de ani.
  Sper si cred ca Dumnezeu cu puterea lui infinita, nu va lasa poporul Roman sa se piarda, chiar daca a fost pacatos, nestatornic in credinta stramoseasca si ratacit, in mare parte si datorita saraciei, decaderii morale, umilintelor la care a fost supus in ultimii mai bine de 70 de ani.

  C u speranta si incredere Barbu Florea !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *