Skip to content
Politică

UPDATE UK, Replică dură/ Rusia pune capăt activității instituției British Council și va expulza 23 de diplomați britanici

thessnews.gr

UPDATE 16:07

Prim-ministrul Marii Britanii, Theresa May, a făcut o serie de declarații sâmbătă, după ce Rusia a decis expulzarea a 23 de diplomaţi britanici ca urmare a crizei generate de otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal.

”Nu vom tolera niciodată ca Guvernul Rusiei să ameninţe vieţile cetăţenilor britanici sau a persoanelor care locuiesc pe teritoriul britanic. Am fost reasiguraţi de sprijinul primit de la aliaţii noştri din întreaga lume”, a declarat May.

—————————————-

Conflictul dintre Rusia și Marea Britanie atinge cote alarmante.

Ministerul rus de Externe a anuntat, sambata, expulzarea iminenta a 23 de diplomati britanici ca raspuns la o masura similara anuntata de Londra, dupa otravirea unui fost spion rus si a fiicei sale in Marea Britanie, relateaza AFP.

Mai mult, Rusia a anuntat ca va  pune capat si activitatii institutiei British Council.

„Douazeci si trei de membri ai personalului diplomatic al ambasadei britanice la Moscova sunt declarate persona non grata si vor fi expulzati.”, a declarat Sergei Lavrov.

Ambasadorul britanic la Moscova Laurie Bristow a fost convocat sambata la Ministerul rus de Afaceri Externe pentru a doua oara saptamana aceasta, din cauza crizei provocata de otravirea fostului spion rus Sergei Skripal si a fiicei sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *