Skip to content
Politică

UPDATE ULTIMA DECLARAȚIE a lui Emanuel Ungureanu/ Un deputat USR: DNA, preocupată de imagine. Kovesi să facă pasul înapoi EXCLUSIV

www.mondonews.ro

UPDATE 20:00

În urma reacțiilor apărute în mass-media după declarațiile oferite de către Emanuel Ungureanu redacției PSNews, am luat din nou legătura cu deputatul USR, care a făcut următoarele precizări și pe care vă invităm să le citiți cu atenție mai jos:

”Declarațiile au fost interpretate de către alți colegi din mass-media ca un atac al meu la doamna Kovesi. Eu am avut o discuție lungă cu domnia sa(n.r. jurnalistul Psnews.ro) de 30 de minute. Eu am spus un lucru foarte clar: am spus că declarațiile pe care le-am dat pentru un site au fost interpretate greșit ca un atac la doamna Kovesi. Discuția a fost despre cum s-a interpretat de către alte site-uri. Eu am citat Hotnews. Hotnews a spus că eu am atacat DNA-il și pe Kovesi. Eu n-am spus că asta ați spus dumneavoastră. Eu îmi asum ce spun. Cine a vrut să interpreteze tendențios a făcut-o iar eu am răspuns la acele interpretări tendențioase. Din punctul meu de vedere, din discuția lungă de 30 de minute, domnul jurnalist, deși nu a redat în integralitate discuția, a dat pasajele relevante pe care mi le asum. Eu am explicat pe baza declarațiilor pe care le-am dat. Dacă aveam vreo secundă sentimentul că s-a umblat foarte puternic pe declarațiile mele distorsionând complet sensul lucrurilor pe care am vrut să le spun, atunci eu aș fi sunat la redacție și aș fi cerut anumite clarificări. Vă rog să citiți ce am declarat, nu am atacat Psnews. Am făcut referire la interpretări. Am spus clar: intrpretarea eronată a unor declarații pe care le-am dat pe site-ul dvs, și am citat Hotnews”, ne-a declarat deputatul USR Emanuel Ungureanu.

—————————————————-

Noile dosare deschise de procurorii anticorupție într-un scandal care planează asupra liderului PSD, Liviu Dragnea, îl fac pe un deputat al Opoziției să privească circumspect modul în care se derulează aceste anchete.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu crede că, în acest moment, conducerea DNA este preocupată mai degrabă de acțiuni de PR, decât de derularea rapidă a anchetelor pe cazuri de mare corupție.

„Am ajuns să cred ce a spus la un moment dat Mircea Badea într-o emisiune, anume că a fost contactat de Laura Condruța Kovesi pentru a face PR instituției. Doamna Kovesi nici nu a negat acest lucru. De altfel, chiar și acum DNA pare preocupată de imagine.

Asistăm la o decridibilizare tot mai mare a instituției. Datele din dosarul ‘Insula Belina’  erau cunoscute de 4 ani. Până acum, ancheta trebuia să fie finalizată. Îmi este teamă că undeva a existat un pact făcut, la o partidă de tenis poate, între acești oameni.

Dacă vrea să readea credibilitatea instituției, Laura Codruța Kovesi trebuie să facă pasul înapoi. DNA nu stă într-o singură figură și nici nu ar trebui să stea așa. Nicio instituție a statului nu trebuie să fie reprezentată de un singur personaj. Oamenii aceștia nu mai înțeleg faptul că ocupă vremelnic niște poziții în stat”, reclamă deputatul Ungureanu într-o intervenție pentru PSNews.ro.

Parlamentarul USR crede că incapacitatea procurorilor de a lămuri misterele care planează asupra afacerilor derulate de Liviu Dragnea și de fiul acestuia este și un semn al slabei pregătiri profesionale a unora dintre ei.

„Dacă vă uitați la mulți dintre șefii de parchete, veți descoperi că aceștia au ars etape până la a ajunge acolo. Lucrările lor de doctorat sunt simple compilații de texte, nu au făcut cercetare etc.

E ca și cum ai trimite în urmărirea unui infractor cu Ferrari o echipă de intervenție îmbarcată într-o Dacie ruginită. Poate că în cazul afacerilor lui Dragnea s-a vrut, dar nu s-a putut. Poate chiar nu au cu cine! Până să își dea seama de aceste lucruri, s-a ajuns la abuzuri din partea procurorilor. Sunt cazuri care, într-un stat civilizat, nu ar putea să se petreacă. Și mai grav, unii dintre ei au fost retrași din magistratură, fără să pățească nimic. În schimb, beneficiază de pensii speciale. Este aberant!”, cataloghează Emanuel Ungureanu șirul de scandaluri care afectează cele mai importante instituții din sistemul judiciar.

La începutul vacanței parlamentare, deputatul USR a depus o sesizare pe tema afacerilor derulate de firma TelDrum, dar a preferat să o depună la DIICOT, considerând că DNA a dat dovadă de o tăcere suspectă timp de prea mult timp în sirul afacerilor pe care TelDrum le-a derulat sub umbrela Consiliului Județean Teleorman și a președintelui instituției din acea perioadă, Liviu Dragnea.

În acest moment, CSM analizează posibile abuzuri comise în mai multe dosare de către unii dintre adjuncții șefei DNA. Laura Codruța Kovesi este și ea personajul cheie în mai multe scandaluri legate atât de o posibilă implicare în fraudarea alegerilor prezidențiale din 2009, dar și pe chestiunea presiunii exercitate asupra unui membru al Inspecției Judiciare.

5 comentarii la “UPDATE ULTIMA DECLARAȚIE a lui Emanuel Ungureanu/ Un deputat USR: DNA, preocupată de imagine. Kovesi să facă pasul înapoi EXCLUSIV

    1. Glumesti, „norbertule-minciuna”, glumesti tare de tot vorbind de dna/pr si „toti oamenii cinstiti”, eventual cu o palinka, de la bodega din coltul strazii …

  1. Presa(chiar si cea pe care o apreciez ca fiind obiectiva) distorsioneaza tot timpul ce zice sefa DNA.
    Tot timpul se cauta titluri de senzatie care nu au nici o legatura cu ceea ce a spus Kovesi si deasemenea se cauta ca aceasta sa fie pusa in contradictoriu cu cineva.
    Ascult cu placere interviurile lui Kovesi si am constatat ca isi analizeaza foarte bine punctele de vedere si nu cade in plasa reporterului care ar vrea sa o vada declarand razboi unei anumite persoane sau institutii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *