Skip to content
Politică

UPDATE Uluială la nivel mondial: SUA s-au retras din UNESCO. Legătura cu Israelul

en.unesco.org

UPDATE 21:12

După Statele Unite ale Americii, și Israelul decide să se retragă din UNESCO.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat joi că Israelul se pregătește să se retragă din Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO), la câteva ore după ce SUA au făcut un anunț similar, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Șeful executivului israelian a calificat drept „curajoasă și morală” hotărârea Statelor Unite de a părăsi UNESCO.

La rândul său, ambasadorul israelian al ONU, Danny Danon, a salutat hotărârea SUA de a se retrage din UNESCO.

„Intrăm într-o nouă eră la Națiunile Unite — una în care, atunci când se practică discriminarea contra Israelului, trebuie să se plătească prețul. UNESCO a devenit un câmp de luptă pentru a denigra Israelul, neglijându-i rolul și afirmațiile veritabile. Decizia luată astăzi (de SUA) marchează un punct de cotitură pentru UNESCO: rezoluțiile absurde și rușinoase adoptate de această organizație contra Israelului au consecințe”, a menționat Danon într-un comunicat.

———————————–

Este uluială la nivel mondial după ce Statele Unite ale Americii s-au retras din UNESCO. Vedeți mai jos ce legătură are această decizie a SUA cu Israelul.

Este vorba despre ceea ce administrația de la Washington acuză a fi „poziții constante anti-Israel”, scrie Agerpres, citând presa străină.

De altfel, Statele Unite și-au suspendat încă din anul 2011 contribuția financiară la bugetul UNESCO, pentru a protesta față de primirea Palestinei ca membru cu drepturi depline în această organizație.

Acum, SUA au rămas simplu observator în UNESCO.

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului american de Stat, Heather Nauert, a precizat într-un comunicat faptul că directoarea generală a UNESCO, Irina Bokova, a fost notificată oficial cu privire la decizia luată de SUA, ce va deveni efectivă pe data de 31 decembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *