UPDATE – Un avion al Japan Airlines a luat foc pe pista aeroportului Haneda din Tokyo

Un avion al Japan Airlines a luat foc

Un avion de pasageri a luat foc marţi pe pista aeroportului Haneda din Tokyo, relatează BFM TV şi BBC.

UPDATE – Compania aeriană Japan Airlines a anunţat că toţi cei 379 de pasageri şi echipajul au fost evacuaţi, scrie Reuters.

Imagini în direct difuzate de postul public de televiziune NHK au arătat cum aeronava a izbucnit în flăcări în timp ce derapa pe pistă, iar echipele de pompieri au încercat rapid să stingă focul.

Paza de Coastă a declarat că investighează posibilitatea ca unul dintre avioanele sale să se fi ciocnit cu avionul de pasageri.

UPDATE – Avionul de pasageri care a luat foc este un Airbus A350, care plecase de pa aeroportul Chitose cu destinaţia Haneda. Acesta s-ar fi ciocnit la aterizare cu un avion al Gărzii de Coastă japoneze aflat în apropierea pistei.

Potrivit Agenţiei Meteorologice Japoneze, în momentul aterizării era vânt, dar nu au fost emise avize pentru ploi puternice sau tunete în zona din jurul aeroportului.

UPDATE: Ca răspuns la acest incident, guvernul a înfiinţat un birou de legătură la Centrul de gestionare a crizelor din cadrul Biroului prim-ministrului pentru a colecta informaţii.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: