Skip to content
Politică

UPDATE Urgie în București și în alte 11 județe: copaci smulși de vânt și mașini avariate

radiocraiova.ro

UPDATE 09:24

Ploile şi vântul înregistrate în ultimele 24 de ore au creat probleme în 11 judeţe din ţară şi în Capitală, fiind vorba despre 167 de copaci doborâţi de vântul puternic, 25 de curţi inundate, zeci de maşini şi acoperişuri avariate. În Bucureşti, două persoane au fost rănite, fiind înregistrate 993 de apeluri de urgenţă şi peste 400 de intervenţii, faţă de media zilnică situată între 220 – 250 de intervenţii.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), în urma fenomenelor meteorologice periculoase din ultimele 24 de ore, caracterizate de ploi şi intensificări ale vântului, s-au înregistrat efecte negative în judeţele Argeş, Braşov, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Mureş, Timiş şi Teleorman, dar şi în Bucureşti, potrivit news.ro

Pompierii militari au intervenit, la nivel naţional, pentru evacuarea apei din 25 curţi şi beciuri inundate, dar şi pentru îndepărtarea a 167 de copaci doborâţi de vântul puternic.

De exemplu, la Braşov, un copac a căzut pe două ambulanţe în curtea Crucii Roşii, în Teleorman s-a intervenit pentru degajarea a doi copaci căzuţi pe carosabil în localităţile Alexandria şi Roşiorii de Vede şi pentru evacuarea apei din 18 curţi, în localităţile Videle şi Pietroşani.

În judeţul Timiş, pompierii au lucrat la egajarea unor elemente de construcţie căzute pe carosabil în municipiul Timişoara, trei stâlpi căzuţi în localitatea Sannicolaul Mare şi trei copaci în localităţile Timişoara, Giroc şi Cosaba.

Din cauza vântului extrem de puternic, porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud, Mangalia şi Midia au fost închise.

Cele mai multe intervenţii au fost însă în Bucureşti, unde două persoane au fost rănite, 146 de copaci au fost doborâţi de vânt, avariind 85 de autoturisme.

Potrivit IGSU, la ora transmitrerii acestei ştiri, nu mai sunt intervenţii în derulare.

La rândul lor, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti – Ilfov au precizat că, în ultimele 24 de ore, au fost preluate 993 apeluri, în urma cărora au fost gestionate 424 intervenţii, din toate categoriile: incendii, prim ajutor, descarcerare, salvare de la înălţime etc. Dintre acestea, 186 au fost aferente codului meteorologic.

Reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov precizează că, media zilnică a intervenţiilor este de 220 – 250.

———————————————

Este urgie în București: furtuna cu care se confruntă Capitala încă de la orele amiezii a doborât marți zeci de copaci.

Astfel, 65 de arbori au căzut în Capitală și 45 de autoturisme au fost avariate în urma vântului puternic, au anunțat marți oficiali ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență București – Ilfov, preluați de Agerpres.

Echipajele ISU București-Ilfov efectuează alte șapte intervenții în cazul unor stâlpi căzuți și panouri desprinse, în timp ce peste 30 cazuri se află în așteptare.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prelungit marți după-amiază atenționarea nowcasting Cod galben de vânt puternic pentru municipiul București până la ora 23:00. Potrivit sursei citate, în intervalul 18:00 — 23:00, în zona Capitalei se vor semnala intensificări ale vântului care temporar vor atinge la rafală 55 — 70 de kilometri/oră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *