Skip to content
Politică

UPDATE Urmărit penal / Oprea, la coadă la DNA în dosarul Gigină FOTO

UPDATE 11:22

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a fost pus sub urmărire penală de către DNA, luni dimineață, în cazul morții polițistului Bogdan Gigină, potrivit unor surse citate de evz.ro. Ex-guvernantul este acuzat de ucidere din culpă.

„O mare tragedie în care a murit tânărul nostru coleg Bogdan Gigină. Eram în tipul serviciului, fusesem la o instituţie parteneră, nu la cârciumă sau restaurant. Repet: în ziua respectivă, fusesem la mai multe instituţii. A căzut aici, la câteva sute de metri. Nu aveam viteză. Rulam cu cel mult 60 de kilometri la oră. Nu se grăbea nimeni. Cer iertare familiei, pentru că este o mare tragedie.

Timp de 30 de luni, cât am fost ministrul Apărării, am mers cu maşina personală, cu benzină pusă din banii mei. Apoi, mi s-a spus că, în calitate de vicepremier, este nevoie de protecţie 24 de ore din 24 de ore. Încerc să trec prin această tragedie cu demnitate. Eram la muncă, nu aveam viteză şi s-a întâmplat această tragedie. Repet: nu am ştiut de accident. Naşul lui Gigină ne-a făcut semn să continuăm. Lumea trebuie să înţeleagă că această meserie este deosebit de periculoasă”, a declarat Gabriel Oprea pe treptele Direcţiei Naţionale Anticorupţie.


Fostul ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea a ajuns, luni dimineaţă, la DNA, unde a fost citat de procurori pentru a fi pus sub acuzare.

Vizita sa la DNA vine după ce preşedintele Klaus Iohannis a avizat urmărirea penală, sub acuzaţia de ucidere din culpă, în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină, potrivit postului de televiziune Antena 3.

captura a3 coada dna oprea

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *