Skip to content
București

UPDATE USR trage piatra de mormânt peste Rapid. Armand: E o chestiune de principiu!

turnulsfatului.ro

UPDATE 19:13

Clotilde Armand a făcut joi seară pe Facebook o serie de precizări cu privire la opoziția manifestată față de propunerea primarului PSD Dan Tudorache legată de clubul de fotbal Rapid București.

Ea l-a acuzat pe edil că nu a prezentat documentele necesare cu cinci zile înaintea ședinței de Consiliu Local.

„Consilierii locali ai Sectorului 1 din partea USR şi PNL s-au opus în şedinţa de astăzi propunerii primarului Dan Tudorache de înfiinţare a unei comisii care să analizeze posibilitatea finanţării FC Rapid din bani publici.

Motivul pentru care eu nu am votat înfiinţarea acestei comisii este foarte simplu: documentele nu au fost prezentate cu cinci zile înaintea şedinţei, practic nici nu știam ce votăm. Nu avem nici o problemă cu FC Rapid, iubim și încurajăm sportul dar când vrei să oferi 5% din bugetul Primăriei Sector 1, 17,5 milioane de euro pe sezon, mult peste bugetul oricărei echipe de fotbal din Liga 1, cred că trebuie să decidem responsabil.

După vot, primarul Dan Tudorache a părăsit nervos sala de Consiliu, sper să-și revină…

PS.
Am înțeles că luni merge la negocieri pentru marca Rapid și înfiinţează o comisie prin dispoziţie de primar”, a scris Armand.

————————-

Una dintre cele mai vechi echipe de fotbal din România, Rapid, a fost condamnată definitiv la dispariție printr-un simplu vot politic dat de opozanții USR și PNL din Consiliul Local al Sectorului 1.

Intenția Executivului Primăriei de a demara negocieri pentru salvarea echipei cu cele 3 entități care dețin patrimoniul și palmaresul clubului FC Rapid s-a izbit de principiile politice invocate de Clotilde Armand.

„Rapid este un brand și, cum legea sportului ne permite să intervenim pentru a susține cluburile sportive, intenționez să cer Consiliului să desemneze o echipă de consilieri locali pentru a începe discuțiile cu entitățile care dețin palmaresul și patrimoniul FC Rapid, cu scopul de a stabili dacă ne putem implica în reașterea acestei echipe.

Rapid este o echipă care s-a născut în Sectorul 1 și cred că este normal să o susținem, mai ales că această cerință a venit din partea comunității. Vreau să văd cum vom putea unifica toate cele trei entități într-una singură și dacă ne putem implica la nivel de acționariat, astfel încât să înscriem echipa în campionat și să o aducem acolo unde îi este locul: în Liga I și în cupele europene”, a declarat primarul Daniel Tudorache.

Propunerea sa nu a avut însă câștig de cauză în fața grupării opoziției, condusă de vocala reprezentantă a USR Clotilde Armand, care a și menționat că are principii care o împiedică să voteze o propunere venită din partea PSD.

„Din principiu nu votez ce vine din partea PSD și oricum nu aș fi votat o hotărâre de Consiliu Local care a venit în ultima zi”, a explicat Armand.

Bugetul Primăriei Sectorului 1 este de 355 milioane de euro, fapt ce permite Consiliului Local să direcționeze anual peste 17 milioane euro spre capitolul cheltuieli cu sportul. Până acum, edilii din Sectorul 1 au încheiat parteneriate cu Federația Română de Polo și cu cea de Scrimă, în scopul susținerii unor cluburi reprezentative pentru aceste discipline.

Clubul de fotbal Rapid a fost înființat în 1923, după Revoluție el intrând în proprietatea unei societăți controlate de omul de afaceri George Copos. Acesta a vândut apoi acțiunile către Fathi Taher, un alt controversat investitor, iar în cele din urmă clubul a ajuns în posesia lui Valerii Moraru, un afacerist de peste Prut, sub care clubul a și intrat în insolvență.

În momentul de față, FC Rapid este în faliment, administratorul judiciar încercând să valorifice palmaresul și brandul clubului pentru a achita o parte din datorii.

1 comentariu la “UPDATE USR trage piatra de mormânt peste Rapid. Armand: E o chestiune de principiu!

  1. Se pare ca iarasi stirile voastre sunt doar pe surse. Nu ati vazut motivarea reala sau faptul ca proiectul a fost introdus pe ordinea de zi in dimineata respectiva fara sa se vorbeasca nimic in prealabil? Voi chiar credeti ca se arunca asa cu bani fara sa se calculeze nimic? Si chiar credeti ca un cetatean vrea sa vada cum ii sunt aruncati banii LUI pe fereastra in proiecte cu alocari de fonduri fara impact bugetar? Sigur, ca rapidist sari in aer cand vezi stirea, insa daca stai sa cantaresti parca nu mai e chiar asa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *