Skip to content
Politică

UPDATE USR-ul lui Nicușor Dan prinde rădăcini în Moldova. Cine se vrea șef în Bacău / EXCLUSIV SURSE

UPDATE 13:30

Potrivit legislației în vigoare, redacțiaPSnews.ro vine cu precizări și publică mai jos dreptul la replică al lui Cristian Ghingheș:

„Având în vedere că nu mi s-a cerut un punct de vedere, vreau să fac câteva clarificări:

1. Între mine și USR nu există negocieri în momentul de față. Singurul contact pe care l-am luat cu acest grup de inițiativă s-a petrecut la Predeal, la finele lunii iunie, unde am fost invitat de către Inițiativa de România la o primă discuție informală despre o eventuală coagulare a formațiunilor politice noi și a independenților curați și cu rezultate la locale din toată țara. Mai mult, eu nu am participat la întâlnirea cu Clotilde Armand care a avut loc la Bacău pe 1 august.

2. Sunt și voi rămâne consilier local independent, ajuns în funcție după ce am primit votul a peste 13% din băcăuanii care s-au prezentat la urne la alegerile locale din 5 iunie. Activitatea mea politică se rezumă la reprezentarea intereselor cetățenilor în Consiliul Local. Am candidat pentru a fi vocea lor acolo unde se iau deciziile, nu pentru a fi un oportunist care caută funcții și partide, așa cum sunt cei cu care de fapt USR discută în această perioadă la Bacău, foștii conducători ai organizației M10 care mai au la activ câteva partide.

3. N-am fost niciodată membru al biroului de conducere de la TSD Bacău, ba chiar am criticat această organizație de fiecare dată când am avut ocazia pentru simplul fapt că „activitatea” ei nu are nicio legătură cu problemele reale ale tinerilor din județ. Exemplu de pe blogul personal: http://www.kristofer.ro/psd-bacau-tineri-usa-condamnati-sustinere/

4. Am așteptări de la USR, dar nu în legătură cu mine, ci în contextul național al alegerilor parlamentare. Totuși, nu aș susține niciodată un partid nou, cică reformist, care refuză să formuleze un minim set de valori și principii în baza cărora să adune o echipă în județe, să candideze și apoi eventual să guverneze. În plus, susțin descentralizarea și autonomia locală, nicidecum concentrarea puterii politice la București”.

 


Uniunea Salvați România își caută liderii prin țară, înainte de alegerile parlamentare din această iarnă. Negocierile se apropie de un rezultat în județul Bacău, unde a apărut un posibil candidat pentru șefia organizației județene.

Surse din politică au declarat pentru PSnews.ro că fostul candidat independent la Primăria Bacău, Cristian Ghingheș, a fost în discuții cu cei de la USR pentru a prelua funcția de președinte al organizației județene.

Independentul Ghingheș se vede nevoit să-și ia adio de la această funcție, deoarece este crescut în curtea celor de la PSD. Aceleași surse politice ne-au declarat că Ghingheș a fost membru în Biroul Politic al Tineretului Social-Democrat, iar acesta va și motivul pentru care nu va primi președinția USR.

În cazul în care Nicușor Dan va alege să lase USR Bacău pe mâna lui Ghingheș, atunci partidul riscă să-și dezamăgească propriul electorat, care vrea oameni fără experiență politică, nu tineri crescuți în preajma baronilor PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *