Skip to content
Politică

UPDATE Victorie de etapă pentru Bogdan Olteanu. Vezi ce a dispus ICCJ

UPDATE 19:49

Victorie de etapă pentru Bogdan Olteanu. Vezi ce a dispus Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) în cazul viceguvernatorului Băncii Naţionale a României (BNR).

Astfel, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la ICCJ a hotărât ca Bogdan Olteanu să fie cercetat în arest la domiciliu, a declarat, în urmă cu puţin timp, Cristi Durgheu, avocatul oficialului BNR.

UPDATE 14:34

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu va fi dus la mandat la Înalta Curte de Casație și Justiție, la ora 15:00. Magistrații urmează să se pronunțe asupra arestării preventive, transmite Realitatea Tv.

—-

UPDATE 9:11

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a fost reţinut, azi-noapte, de procurorii de la Direcţia Naţională Anticorupţie, care îl acuză de trafic de influenţă.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 29 iulie 2016 , a inculpatului

 

OLTEANU BOGDAN, la data faptei preşedinte al Camerei Deputaţilor, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.

 

Din ordonanța întocmită de procurori a rezultat că există date și probe potrivit cărora:

 

În perioada iulie – noiembrie 2008, inculpatul Olteanu Bogdan, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat și primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro și sprijin electoral, constând în servicii de marketing și consultanță, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă membrii Guvernului României pentru determinarea numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunării.

Banii au fost remiși de către omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic.

Ulterior, ca urmare a diligențelor depuse de inculpatul Olteanu Bogdan, persoana respectivă a fost numită la data de 18 septembrie 2008 în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

 

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

 

La data de 29 iulie 2016, inculpatul Olteanu Bogdan urmează să fie prezentat Înaltei Curți de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată în comunicatul trimis de DNA, redacției de știri Psnews.ro

——————————————–

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a fost reținut de DNA. Ce acuzații grave i se aduc.

Astfel, Bogdan Olteanu, a fost reținut joi noaptea de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru trafic de influență în dosarul lui Sorin Ovidiu Vîntu, potrivit Agerpres.

Bogdan Olteanu ar fi recunoscut în timpul audierilor că s-a dus să discute cu Sorin Ovidiu Vîntu pe tema numirii lui Liviu Mihaiu ca  guvernator al  Deltei Dunării în 2008. Mai mult,acesta ar fi recunoscut și că a primit bani.

Suma despre s-ar ridica la aproximativ 2 milioane de euro, dar se face referire și la sprijin electoral, servicii de marketing și consultanță pentru traficarea influenței în vederea numirii guvernatorului Deltei Dunării, zonă în care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu avea interese economice, au mai spus sursele citate.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost adus joi dimineața la sediul DNA, în legătură cu un memoriu pe care l-a înaintat procurorilor anticorupție.(Detalii AICI)

Ulterior, un apărut informații potrivit cărora Călin Popescu-Tăriceanu și Bogdan Olteanu ar fi implicați într-un nou dosar al lui Sorin Ovidiu Vîntu privind fapte de corupție în legătură cu numirea lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *