Skip to content
Politică

UPDATE Victorie de etapă pentru Mircea Băsescu / A treia încercare de a ieși din închisoare

bucurestifm.ro

UPDATE 17:01

Mircea Băsescu a obținut în urmă cu puțin timp o victorie de etapă în încercarea de a ieși din spatele gratiilor.

Astfel, magistrații Judecătoriei Medgidia au admis miercuri solicitarea fratelui fostului președinte privind eliberarea condiționată. Totuși, decizia nu este definitivă, transmite Antena3.ro.

————————

A treia cere de eliberare condiționată depusă de Mircea Băsescu, fratele fostul președinte al României, Traian Băsescu, va fi judecată miercuri, 19 iulie, de magistrații Judecătoriei din Medgidia.

Mircea Băsescu a fost condamnat în 2016 la 4 ani de închisoare pentru trafic de influență, în prezent executând pedeapsa la Penitenciarul Poarta Albă.

În toamna lui 2017 şi la începutul acestui an, Judecătoria Medgidia a decis că fratele fostului preşedinte al României poate fi eliberat condiţionat. Deciziile respective au fost contestate de către DNA, iar Tribunalul Constanţa a hotărât în ambele cazuri să admită contestaţia procurorilor anticorupţie, astfel că Mircea Băsescu a rămas în penitenciar, relatează evz.ro.

În luna februarie, lui Mircea Băsescu i-a fost schimbat regimul de detenţie de la semideschis la deschis, fiind mutat la secţia exterioară a penitenciarului de la Valu lui Traian.

Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv, în iunie 2016, de Curtea de Apel Constanţa, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost judecat pentru că ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi pentru soluţionarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *