Skip to content
Politică

UPDATE Victorie de etapă pentru Mircea Băsescu / A treia încercare de a ieși din închisoare

bucurestifm.ro

UPDATE 17:01

Mircea Băsescu a obținut în urmă cu puțin timp o victorie de etapă în încercarea de a ieși din spatele gratiilor.

Astfel, magistrații Judecătoriei Medgidia au admis miercuri solicitarea fratelui fostului președinte privind eliberarea condiționată. Totuși, decizia nu este definitivă, transmite Antena3.ro.

————————

A treia cere de eliberare condiționată depusă de Mircea Băsescu, fratele fostul președinte al României, Traian Băsescu, va fi judecată miercuri, 19 iulie, de magistrații Judecătoriei din Medgidia.

Mircea Băsescu a fost condamnat în 2016 la 4 ani de închisoare pentru trafic de influență, în prezent executând pedeapsa la Penitenciarul Poarta Albă.

În toamna lui 2017 şi la începutul acestui an, Judecătoria Medgidia a decis că fratele fostului preşedinte al României poate fi eliberat condiţionat. Deciziile respective au fost contestate de către DNA, iar Tribunalul Constanţa a hotărât în ambele cazuri să admită contestaţia procurorilor anticorupţie, astfel că Mircea Băsescu a rămas în penitenciar, relatează evz.ro.

În luna februarie, lui Mircea Băsescu i-a fost schimbat regimul de detenţie de la semideschis la deschis, fiind mutat la secţia exterioară a penitenciarului de la Valu lui Traian.

Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv, în iunie 2016, de Curtea de Apel Constanţa, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost judecat pentru că ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi pentru soluţionarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *