Skip to content
Politică

UPDATE VIDEO S-a încheiat ceremonia de învestire a Guvernului Ciucă. Iohannis: A fost nevoie să se treacă peste multe orgolii

https://www.presidency.ro/

UPDATE 15:26

Klaus Iohannis a încheiat ceremonia cu următorul discurs:

”Vă felicit. Criza politică s-a terminat. Dar celelalte crize nu. Și nici problemele nu au dispărut. Pandemia nu s-a terminat. Criza energetică nu s-a terminat, capătă noi forme. Bugetul va trebui rectificat. Bugetul 2022 va trebui pregătit și votat. Oamenii așteaptă plata salariilor și a pensiilor la timp. Pentru toate acestea e nevoie de un guvern solid, cu o majoritate consistentă în Parlament. Și acum există acest guvern. Dar nu numai probleme ne așteaptă. Sunt multe oportunități. PNRR se cere implementat, sunt mulți bani ce trebuie investiți în beneficiul românilor. Toată lumea vrea măsuri pentru creștere economică, a salariilor și pensiilor, pentru investiții, autostrăzi, drumuri, spitale, școli și multe altele. Și pentru toate acestea, pentru a fructifica oportunitățile, e nevoie de un guvern puternic, bine condus. Acum avem acest guvern. Nu a fost simplu. Cred că nu-și imaginează nimeni că a fost simplu ca într-o coaliție să vină împreună partide care până mai ieri s-au luptat unul împotriva celuilalt. A fost nevoie să se treacă peste multe orgolii, și mai mari, și mai mici, pentru a ajunge la votul de încredere de azi.

Așteptările sunt mari. Românii așteaptă să vă apucați de rezolvat problemele. Lumea s-a săturat de crize, de promisiuni. Oamenii vor să vadă fapte, rezultate. Vă invit să le livrați”.

UPDATE 15:02

A început ceremonia de învestire a Guvernului Ciucă. Primul care a depus jurămîntul a fost premierul Nicolae Ciucă, urmat de viceprim-miniștrii Sorin Grindeanu și Kelemen Hunor.

UPDATE 14:09

E oficial! Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a membrilor Guvernului va avea loc astăzi, 25 noiembrie 2021, ora 15:00, la Palatul Cotroceni, anunță Administrația Prezidențială.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 25 noiembrie 2021, și decretul pentru numirea Guvernului României.

—————-

Guvernul condus de Nicolae Ciucă a obținut joi voturile de învestire în Parlament. Cabinetul a fost votat cu o majoritate confortabilă de 318 voturi, cu peste 80 mai mult decât minimul necesar de 234 de voturi. Facem precizarea că parlamentarii USR și AUR votat împotrivă.

Următoarea etapă pentru a încheia criza ar fi ca reprezentanții Guvernului să depună jurământul în fața președintelui României, Klaus Iohannis. Acest lucru ar putea avea loc chiar azi, în jurul orei 15.00, spun surse politice.

Lista miniștrilor din Guvernul Ciucă

Prim-ministru: Nicolae Ciucă
Vicepremier: Kelemen Hunor
Vicepremier: Sorin Grindeanu

Miniștrii PSD

Ministerul Finanțelor: Adrian Câciu
Ministerul Apărării: Vasile Dîncu
Ministerul Transporturilor: Sorin Grindeanu
Ministerul Muncii: Marius Budăi
Ministerul Tineretului și Familiei: Gabriela Firea
Ministerul Culturii: Lucian Romașcanu
Ministerul Economiei: Florin Spătaru
Ministerul Sănătății: Alexandru Rafila
Ministerul Agriculturii: Adrian Chesnoiu

Miniștrii PNL

Ministerul Justiției – Cătălin Predoiu
Ministerul Fondurilor Europene – Dan Vîlceanu
Ministerul Energiei- Virgil Popescu
Ministerul de Interne- Lucian Bode
Ministerul de Externe- Bogdan Aurescu
Ministerul Educației – Sorin Cîmpeanu
Ministerul Digitalizării – Florin Roman
Ministerul IMM-urilor și Turismului – Constantin Cadariu

Miniștrii UDMR

Ministerul Dezvoltării: Cseke Attila
Ministerul Mediului: Tanczos Barna
Ministerul Sportului: Eduard Novak

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *