Skip to content
Politică

UPDATE Vosganian râde de rebeliunea unui fost membru ALDE. Alții s-au cumințit EXCLUSIV

baricada.ro

UPDATE 6 mai

Pentru conformitate, publicăm mai jos înregistrarea audio a dialogului dintre reporterul PSnews.ro și deputatul ALDE Varujan Vosganian.

———–

Deputatul Varujan Vosganian – purtătorul de cuvânt al Alianței Liberalilor și Democraților – a acordat vineri o declarație pentru PSnews.ro, în care a ironizat rebeliunea unui fost membru ALDE.

CITIȚI ȘI: Răzbunare după excluderea din ALDE: un om al lui Constantin anunță un nou partid

După cum puteți vedea în linkul de mai sus, parlamentarul Eugen Durbacă (fost membru PC) a ieșit vineri cu o serie de afirmații belicoase la adresa partidului care l-a exclus joi, la pachet cu alți doi deputați: Daniel Constantin și Mircea Banias. Motivul este unul binecunoscut: solidaritatea celor trei în a contesta caracterul statutar al Congresului ALDE.

În acest context, redacția PSnews.ro l-a contactat vineri pe Varujan Vosganian, spre a-l întreba în ce măsură consideră materializabil planul lui Durbacă de a înființa un nou partid în jurul lui Constantin, în care să atragă alți parlamentari. La rândul lui, Vosganian a răspuns amuzat că pentru un astfel de demers este necesar ca foștii membri ALDE să precizeze mesajul și publicul-țintă al eventualei formațiuni politice.

„Vă rog să mă credeți că nu am elementele necesare să judec temeinicia inițiativei colegului nostru Eugen Durbacă, dar cred că un nou partid trebuie să aibă un mesaj nou. Aș fi curios întâi să știu cui se adresează și care este mesajul, și apoi aș putea să vă dau un răspuns privind aprecierea mea pentru o astfel de inițiativă. Ea – așa cum apare acum – e doar reacția la decizia noastră de ieri (joi – n.r.) de a-l exclude din rândurile noastre pe domnul Durbacă. Este o reacție, și nu o creație – ca să zic așa”, a punctat Vosganian.

Chestionat dacă vreunul dintre ceilalți șapte parlamentari din ALDE (aripa PC) vehiculați în presă drept posibili susținători ai lui Daniel Constantin a dat semne că ar putea părăsi partidul lui Călin Popescu-Tăriceanu (numele lor le găsiți în linkul de mai devreme), Varujan Vosganian a răspuns negativ.

„Nu știu ce să vă spun, dar, în afara persoanelor pe care noi le-am exclus, în rest nu s-au confirmat astfel de inițiative din partea altor colegi de-ai noștri”, a încheiat deputatul de Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *