Skip to content
Politică

UPDATE Vot final în ședința social-democraților: nu vor susține guvernul Ciucă/ Grindeanu: Vedem acum ceea ce, de fapt, văd toţi românii

Inquam Photos/Octav Ganea

UPDATE 13:23

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a anunţat că decizia de a vota împotriva Cabinetului Ciucă a fost luată în unanimitate, la propunerea preşedintelui Marcel Ciolacu.

„Noi nu vom vota acest Guvern şi această propunere a noastră a trecut în Consiliul Politic cu unanimitate”, a anunţat prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu, după şedinţa conducerii PSD.

El a precizat că propunerea a fost făcută de preşedintele Marcel Ciolacu şi a trecut în unanimitate. ”Asta înseamnă un vot împotrivă”, a mai afirmat Grindeanu.

„Eu nu am de unde să ştiu până miercuri ce vor decide cei de la USR, poate  se vor hotărî ei să voteze”, a mai spus Grindeanu.

Potrivit acestuia, Guvernul minoritar, indiferent în ce componenţă ar fi, ”nu este o soluţie în acest moment”.”Noi am propus un guvern de specialişti, pentru câteva luni, pentru a trece peste această perioadă”, a completat el.

„Vedem acum ceea ce, de fapt, văd toţi românii, că PNL face tot ce îi stă în putinţă pentru a sabota acest guvern pe care tot ei l-au propus. Nici măcar ei nu vor ca acest guvern să treacă, vor să rămână pe funcţii”, a mai explicat Grindeanu.

———————-

Social-democrații au decis, în unanimitate, luni dimineață, în ședința Biroului Politic, să nu susțină în Parlament Guvernul Ciucă.

Facem precizarea că miniştrii propuşi de premierul desemnat Nicolae Ciucă vor fi audiați marţi în comisiile parlamentare de specialitate, iar votul de învestitură va fi miercuri în plenul reunit al Parlamentului. Decizia a fost luată sâmbătă de Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Miniștrii vor fi audiați în comisiile parlamentare marți, de la ora 10.00 și până la 20.30. Timpul alocat este de o oră, însă pentru Nelu Tătaru, ministrul propus la Sănătate, audierea este programată să dureze două ore, iar pentru Sorin Cîmpeanu, o oră și jumătate. Primii audiaţi vor fi Bogdan Gheorghiu (Cultură) şi Eduard Novak (Tineret şi Sport). Audierile se vor încheia la 20.30, cu Nelu Tătaru, care a mai deținut portofoliul Sănătății în Guvernul Orban. Ședința plenului reunit în care Nicolae Ciucă va merge să ceară votul de încredere va avea loc miercuri de la ora 12.00.

1 comentariu la “UPDATE Vot final în ședința social-democraților: nu vor susține guvernul Ciucă/ Grindeanu: Vedem acum ceea ce, de fapt, văd toţi românii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *