Skip to content
Politică

UPDATE Zuckerberg, în Parlamentul European: Am greșit și îmi cer scuze!

Vanity Fair

UPDATE 19:37

Mark Zuckerberg este audiat în Parlamentul European pentru a da explicații în scandalul Cambridge Analytica, scandal în care a fost implicată și rețeaua de socializare Facebook.

Acesta a declarat că încearcă Facebook a luat mai multe măsuri pentru prevenirea situațiilor de acest tip și a recunoscut că au fost făcute greșeli, informează HotNews.ro.

”Fie că este vorba de fake news, de intervenții străine în alegeri sau de dezvoltatorii care folosesc în mod abuziv informațiile utilizatorilor, este clar că nu ne-am înțeles pe deplin responsabilitățile. Am greșit și îmi cer scuze pentru asta”, a spus Zuckerberg.

 

———————

Urmările scandalului Cambridge Analytica, în care a fost implicată și rețeaua de socializare Facebook, nu s-a stins încă. Mark Zuckerberg este așteptat să se prezinte astăzi în Parlamentul European.

Discuțiile dintre europarlamentari și CEO-ul Facebook vor fi și pentru public. Iniţial, această întâlnire ar fi trebuit să aibă loc în spatele uşilor închise, dar majoritatea liderilor din Parlamentul European au fost de acord să ceară preşedintelui PE, Antonio Tajani, ca audierea lui Mark Zuckerberg să fie transmisă live, conform News.ro.

Zuckerberg este așteptat în PE începând cu ora 16:15 GMT (19.15 ora României). Discuțiile sunt preconizate să dureze până la 17:30 GMT (20:30), cu toate că audierea din Congresul SUA a durat mai multe ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *