UPU Constanța: Noi dezvăluiri din cazul femeii care a murit

Unitatea de Primiri Urgenţe Constanţa a transmis, vineri, precizări, după ce o senatoare AUR a reclamat că o femeie a murit după ce a aşteptat 3 ore o ambulanţă. Unitatea explică faptul că pacienta a fost stabilă hemodinamic şi respirator, dar, pentru că erau necesare investigaţii suplimentare, s-a cerut transfer către o altă unitate. Între timp, starea femeii s-a agravat, cerându-se echipaj cu medic. Până la sosirea acestuia, s-au efectuat manevre de resuscitare, a precizat News.ro. 

„Pacienta cu multiple comorbidități  a fost adusă la punctul UPU SMURD Băneasa, la ora  17:30 de către familie, pentru dispnee. A fost evaluată de către medicul specialist medicină de urgenţă de gardă. Pacienta era stabilă hemodinamic şi respirator, sub administrare de O2, dar fiind necesare mai multe investigatii, medicul  a solicitat ambulanța cu asistent, la ora 17.48, în vederea transferului către o unitate medicală spitalicească”, a transmis, vineri, UPU Constanţa. 

Sursa citată a precizat că, la ora 19.31, s-a revenit cu solicitarea către dispecerat. 

În tot acest timp, pacienta a fost monitorizată şi asistată medical, fiind în continuare stabilă hemodinamic şi respirator. La scurt timp după al doilea apel, starea pacientei s-a agravat, motiv pentru care, la ora 19.42  s-a sunat în dispecerat, pentru trimiterea de urgență a unui echipaj cu medic”, a mai transmis sursa citată. 

Reprezentanţii UPU Constanţa au menţionat că tot timpul pacienta a fost asistată şi s-au efectuat manevrele de resuscitare, conform protocoalelor medicale în vigoare. 

Şi ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat, vineri, într-o conferinţă de presă, că primul apel a vizat alocarea unui echipaj de transport pacient, ceea ce nu este considerat o urgenţă medicală, echipajele disponibile fiind direcţionate către cazurile cod roşu. 

Senatoarea AUR Evdochia Aelenei a reclamat că o femeie a murit la UPU Băneasa după ce a intrat în stop cardio-respirator şi a aşteptat trei ore o ambulanţă. 

Serviciul de Ambulanţă Constanţa a precizat că alocarea s-a făcut în 30 de minute, după solicitarea unui echipaj cu medic, mai repede neexistând un astfel de echipaj disponibil. 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL