PSnews

Opinii

Ura de clasă, adevărata față a programului de guvernare PSD

A început cu pro-monarhiștii și republicanii iliesciști, trecând prin fazele golaniadei, a mineriadelor, a damnării partidelor istorice, a ignorării punctului 7 din declarația de la Timișoara, a contestării dreptului la proprietate pentru cei deposedați de bunuri în timpul regimului comunist și continuă să facă valuri sub diverse forme ori de câte ori un mic dictator prinde în hățuri guvernele perindate pe la Palatul Victoria.

Ultimele două cazuri recente arată o deteriorare clară a stabilității societății civile din România printr-un joc politic pervers practicat de cei doi lideri implicați în această operațiune de învrăjbire a populației.

Traian Băsescu s-a remarcat prin clara demarcare a societății din România în băsiști și ceilalți. Urcat pe piedestalul asigurat de grumazul guvernării Boc, fostul președinte a aplicat cu succes modelul patentat de sovietici în perioada stalinistă: ”Cine nu  e cu noi, e împotriva noastră!”.

După aproape un deceniu în care fostul șef de stat și-a asigurat propria clasă de aplaudaci la nivelul societății civile și în rândul funcționărimii ferite de epurările din 2009-2010 din aparatul administrativ de stat, Liviu Dragnea preia ștafeta pentru a plusa pe o divizare a românilor în pur stil comunist, din care mai lipsesc doar condamnările la muncă silnică a „dușmanilor poporului”. Varianta secerării cu mitraliera a adversarilor politici, inspirată de ideile naziste ale lui Vadim Tudor, a fost deja lansată în spațiul public de condamnatul penal Cătălin Rădulescu, deputat PSD de Argeș, cunoscut și după porecla „deputatul AKM”.

În partid, Dragnea aplică cu sârg rețeta epurărilor politice, elementele opozante fiind mazilite, excluse, umilite de un aparat executiv compus din personaje cu o medie a IQ-ului care să nu sară peste nivelul inteligenței liderului suprem.

În plan public însă, șeful PSD are grijă să trieze societatea după cu îi dictează interesul electoral. Rolul ordonanțelor de urgență aruncate recent pe masa Guvernului, cele referitoare la indemnizațiile pentru mame și la plafonarea pensiilor speciale, este de a trasa o demarcație clară între părinții cu indemnizații mici de creștere a copiilor și cei favorizați de existența unor venituri anterioare oricum ridicate. La fel, între pensionari, dezvăluirea sumelor de care se bucură unii beneficiari ai pensiilor speciale față de marea masă a pensionarilor civili nu are ca scop decât întărâtarea celor două clase sociale între ele.

Sunt necesare măsurile de limitare a indemnizațiilor de creștere a copilului și de modificare a sistemului de indexare a pensiilor speciale? Probabil că da. Măsurile cuplului Dragnea-Olguța Vasilescu rezolvă cu ceva adevărata riză a sistemului de pensii sau cea a indemnizațiilor sociale? Mai mult ca sigur, nu!

S-a pus limită unor cheltuieli, dar nu s-a anunțat nicio măsură de creștere concretă, evidențiată cu surse de finanțare, a pensiilor mici sau a indemnizațiilor care fac din creșterea copilului în primii doi ani de viață un adevărat chini pentru prinții cu venituri mici.

În schimb, Dragnea și-a atins scopul de a trezi furia unei mase amorțite din pătura de jos a societății, așa cum a reușit să întoarcă bugetarii contra corporatiștilor și firmele cu capital autohton contra multinaționalelor. Practic, programul de guvernare al PSD nu este făcut să rezolve ceva, ci doar să agite  populația.

În lipsa unei clase sociale de mijloc bine conturate, care să contribuie la  susținerea reformelor financiare pe care gvernarea PSD-ALDE mizează, actul de guvernare pus în scenă de Dragnea și guvernele sale pare doar un joc cu efecte haotice în interiorul societății.

Mă rog, în stilul pompieristic cu care ne-au bișnuit PSD-iștii în ultimele 7 luni, vom avea, probabil, în termen mediu și o clasă de mijloc în România. Una compusă din generali și chestori pensionați la 48-50 de ani și și reangajați în sistem pe lefuri la fel de considerabile. Însă, până și aceasta va fi una hulită atât de către corporatiștii-sorosisti ce se opun fanteziilor dictatoriale ale lui Dragnea, cât și de pătura săracă și de funcționarii de stat amanetați deja ca votanți fideli ai PSD.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi