Skip to content
Politică

Uraganul Michael a luat viața a șapte oameni. Se caută supravieţuitori

Echipajele de urgenţă caută printre dărâmăturile din comunităţile din Florida Panhandle, zona de nord-vest a Floridei, după ce uraganul Michael a provocat inundaţii puternice şi a ucis cel puţin şapte persoane, scrie Reuters.

Cel puţin şapte persoane au murit în Florida, Georgia şi Carolina de Nord din cauza copacilor căzuţi şi altor incidente lprovocate de uragan, conform oficialilor americani.

Uraganul a lovit coasta de nord-vest a Floridei, în apropierea oraşului Mexico Beach, miercuri după-amiază, cu viteze ale vântului de 250 de kilometru la oră. Furtuna a distrus cartiere întregi, case şi sedii ale companiilor prăbuşindu-se, potrivit news.ro.

Forţe ale armatei americane intervin cu excavatoare şi buldozere pentru a trece printre dărâmâturi în Mexico Beach şi pentru a permite astfel echipajelor de urgenţă să caute supravieţuitori sau persoane decedate, iar elicoptere de tip Black Hawk au survolat zona. Reprezentanţii Agenţiei Federale de Gestionare a Situaţiilor de Urgenţă (FEMA) au folosit câini, drone şi echipamente GPS în căutările lor.

Ne pregătim pentru ce e mai rău şi sperăm la ce e mai bun. Evident, aceasta este cea mai rea situaţie”, a declarat Stephanie Palme, un pompier din echipele de intervenţie.

Cea mai mare parte a oraşului Port St. Joe, în apropiere de Mexico Beach, a fost inundată.

„Unele case erau iniţial pe o parte a străzii şi acum sunt în cealaltă”, a declarat primarul Bo Patterson, care a văzut copaci zburând pe lângă casa sa. Patterson a estimat că 1.000 de case au fost distruse complet sau parţial, într-un oraş cu o populaţie de 3.500 de oameni.

„Au existat ordine de evacuare, dar doar idioţi ca noi au mai rămas”, a declarat Jordon Tood, un locuitor în vârstă de 31 de ani din Port St. Joe. „Este al şaselea uragan prin care trec, aşa că am crezut că sunt pregătit”, a adăugat el.

Uraganul Michael, o furtună de categoria patru, maximum fiind cinci pe scara uraganelor Saffir-Simpson, se afla la aproximativ 8 kilometri la nord-vest de Roanoke Rapids, din Carolina de Nord, la 00:00, în noaptea de joi spre vineri, având o viteză a vântului de 80 de kilometri la oră şi se îndrepta spre coasta atlantică, conform Centrului Naţional al Uraganelor din SUA.

Uraganul a provoct inundaţii puternice în anumite zone din Georgia şi Virginia. În jur de 1,2 milioane de case şi sedii ale companiilor au rămas fără curent din cauza furtunii. Numărul persoanelor din adăposturile de urgenţă era aşteptat să crească până la 20.000 în cinci state, a declarat Brad Kieserman, de la Crucea Roşie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *