Skip to content
Politică

Uraganul Ophelia se apropie de Europa. Poliţia din Londra a emis alerte

esa.int

Uraganul Ophelia se apropie de Europa. Poliţia din Londra a emis mai multe alerte în legătură cu acest fenomen meteorologic.

Poliţia Metropolitană Londoneză a emis un avertisment meteorologic sever, în condițiile în care Uraganul Ophelia se apropie tot mai mult de Marea Britanie, scrie The Telegraph, preluat de Mediafax.

Au fost emise avertizări cu privire la rafale de vânt de 128 de km/h în zonele de coastă, în special în Irlanda de Nord, după ce rămăşiţele uraganului Ophelia vor lovi luni.

Autorităţile au avertizat despre eventuale întreruperi de tensiune, deteriorarea clădirilor şi posibilitatea întreruperii transportului şi a reţelelor de telefonie mobilă.

„Rafale de vânt puternice sunt aşteptate luni, în asociere cu Uraganul Ophelia. Serviciile rutiere, feroviare, aeriene şi feriboturile pot fi afectate, cu o durată mai mare a călătoriilor şi posibile anulări.Pot să apară întreruperi de tensiune, cu posibilitatea de a fi afectate alte servicii, cum ar fi acoperirea de telefonie mobilă. Pot avea loc daune asupra clădirilor. Le cerem oamenilor să fie atenţi la posibile plăci de pe acoperiş aruncate de vânt. Traseele de coastă, fronturile marine şi comunităţile de coastă pot fi afectate de vântul puternic şi / sau de valuri mari”, au spus autorităţile.

Fenomenul meteo va coincide cu aniversarea a 30 de ani de la Marea furtună din 1987.

Ophelia a ajuns cel mai departe de coasta estică a Atlanticului. Recordul anterior a fost stabilit în 1980, potrivit meteorologului CNN Haley Brink. Uraganul s-a transformat într-o furtună de categoria 3, în timp ce trecea sâmbătă pe lângă arhipelagul portughez Azore, în drum spre Irlanda.

Uraganul Ophelia este furtuna care s-a format cel mai recent în Atlantic, dar traseul acestuia este diferit de cel pe care l-au anticipat meteorologii. Astfel, acesta şi-a modificat direcţia şi se îndreaptă acum spre Europa, mai exact spre coasta nord-vestică a Spaniei, în loc să traverseze Oceanul şi să ajungă în regiunea Caraibilor. Totodată, potrivit The Independent, este de aşteptat ca uraganul să producă în week-end vânt violent de până la 80 km/h pe malul sudic al Marii Britanii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *