Skip to content
Opinii & Analize

Urmăresc de o vreme disputa LGBT vs. CpF și am o părere. Click aici dacă vrei s-o afli

Editorial Luca Dinulescu

Ăsta e un articol care o să supere pe mulți, dar n-am ce să fac. Studiez de o vreme opoziția de principii CpF – LGBT și simt că trebuie să intervin. O fac, de altfel, în cunoștință de cauză: am avut colegi gay la facultate, pentru că am studiat într-o țară civilizată și pot să spun că erau printre cei mai inteligenți și mai instruiți indivizi. Și, nu în ultimul rând și poate cel mai important, am un copil. Dar altfel, vreau să iau o poziție clară dintr-un motiv simplu: pentru că lumea are senzația că pe acest subiect nu poți fi decât de o parte ori de alta a baricadei. Că tertium non datur, cu alte cuvinte. Nimic mai fals. Dar să le luăm pe rând.

Unu: deși știu că un copil, până la noi ordine ale procreației în laborator, nu se poate naște decât dintr-un bărbat și o femeie, asta nu înseamnă că sunt împotriva parteneriatului ca formă de coabitare pentru cuplurile gay. Dimpotrivă. Cred că e ceva absolut firesc pentru mileniul și locul în care ne aflăm, având în vedere că am fi, zice lumea, în Europa, 2018. Cât despre redefinirea familiei, ideea este de-a dreptul abracadabrantă. Pentru că, dacă vreți, este ca și cum ai vrea să scrii în Constituție că o frunză nu poate fi frunză decât dacă prezintă tulpină și nervuri. Adică, sigur, teoretic așa este, dar… poți să știi? Să scrii asta în Constituție ar însemna să-i refuzi naturii dreptul la variație, ceea ce cred că ar fi o prostie. Asta ca să nu mai vorbim despre faptul că, așa cum știm de la biologie, florile pot fi atât hermafrodite cât și bisexuate. De ce nu interzicem și lucrul ăsta prin Constituție, atunci? Pentru că sunt convins că susținătorilor CpF aspectul ăsta li se va părea strigător la cer, presupunând că l-au aflat.

Doi: detractorilor acestui drept esențial pentru gay le spun ce li s-a mai spus în nenumărate rânduri. Nu ei ne împiedică, dragilor, să avem autostrăzi dintr-o parte în alta a României, spitale decente și educație la fel. Tot așa cum nu ei instigă așa-zisele familii tradiționale să umple până la refuz cazuistica știrilor de la ora 5 cu crime care de mai care mai halucinante, fără nicio legătură, nu-i așa, cu atavismul reflex pe care îl naște glia străbună pe coclaurile și prin satele țării noastre. Și, poate cel mai important, nu ei sunt cei care împiedică acest popor să procreeze mai mult, ori să plece mai puțin din țară, urmare a condițiilor de viață nemaipomenite pe care le înlesnește, nu-i așa, chiar și Coaliția pentru Familie, ori, cine știe, să intenteze mai puține divorțuri. Nu, nu ei fac asta și n-o vor face niciodată.

Trei: deși un cuplu LGBTQ nu va putea dezvolta niciodată inteligența emoțională de care este capabil un cuplu straight, din motive destul de evidente și anume că nimeni nu poate emula aparatul psihic al unei persoane de sex opus, altfel, da, e ok ca ei să înfieze copii. Mai ales, dragi susținători CpF, când acei copii nu au absolut nicio altă șansă la o viață normală. Pentru că, dacă vă veți gândi un pic mai bine, veți vedea că printr-un astfel de act se împlinesc toate prerogativele creștine despre care vorbește credința noastră. Și am folosit intenționat cuvântul noastră din moment ce este și a mea, în caz că avea cineva vreun dubiu.

Am să închei spunând însă că LGBTQ greșește undeva în felul în care își susține și promovează cauza și anume în punctul în care pune carul înaintea boilor. Adică spune, cu alte cuvinte: „acceptați-ne fără rezerve, e normal, altfel sunteți încuiați și retrograzi”. Ei bine, eu nu cred că așa se face. Felul în care aș proceda eu, de exemplu, ar fi următorul: aș găsi unul sau mai multe cazuri de cupluri gay care trăiesc în România mai mult sau mai puțin oprimate și, le-aș face, nene, niște povești de presă de să stea mâța în coadă. Cum îi cheamă, cum trăiesc, ce fac, ce mănâncă etc. etc. Aș umaniza o comunitate prin câteva exemple concrete crescute de-a lungul timpului până la a deveni povești la fel de cunoscute ca cele ale concurenților de la Vocea României, de exemplu, pentru că la momentul actual cred că această comunitate este mult prea abstractă.

Ah, și nu în ultimul rând: dragă LGBTQ, nu îți mai lua drept avocați personaje triste, care își dau cu părerea despre un asemenea subiect de la adăpostul unei burlăcii absolute, neasumate de nicio parte a baricadei. Am lista de Facebook plină de astfel de oameni și crede-mă că nu slujesc cauzei. Altfel, dragi susținători CpF, am o veste tristă pentru voi: dacă este un lucru sigur pe care îl face omenirea de când există ea, fără greș, este acela că evoluează. Iar lucrul ăsta, îmi pare bine s-o spun, nu-l veți putea opri voi. Nici acum și nici atunci când vom fi cu toții, inevitabil și, de ce nu, oameni bionici.

3 comentarii la “Urmăresc de o vreme disputa LGBT vs. CpF și am o părere. Click aici dacă vrei s-o afli

    1. Involutia este cea pt care pledeaza domnul din pacate; ar trebui sa ne mutam si nasul la fund si urechile la picioare?Daca unii vor ???Daca unii vor sa se insoare cu o broasca sau du o soparla, nu au decat; dar sa ne lase in pace.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *