Skip to content
Juridic

Urmările deciziei CCR: Vâlcov, Udrea, Mazăre sau Șova, printre politicienii care ar putea scăpa de condamnări

Inquam / George Calin

Fostul ministru al Finanțelor, Darius Valcov, este unul dintre beneficiarii deciziei CCR în cazul completurilor specializate de 3 judecători de la Înalta Curte.

Potrivit unor surse din magistratură, citate de ziare.com, în primul rând vor fi fi afectate dosarele care au fost judecate în faza de fond de un complet de 3 judecători și care se află în faza de apel pe rolul Completurilor de 5 judecători, cum este cazul Vâlcov, condamnat la 8 ani de închisoare în primă înstanță.

De asemenea, ar putea fi afectate și dosarele care se află în faza de rejudecare a apelurilor, în baza contestațiilor în anulare promovate în bază Completurilor de 5 judecători, cum sunt cele din cazurile: Gala Bute-Elena Udrea, al fostei șefe DIICOT, cel al fostului ministru al Economiei, Constantin Niță, cazul Dan Șova-CET Govora sau dosarul de corupție în care sunt acuzați Mircea și Vlad Cosma.

Și fostul primar al orașului Constanța, Radu Mazăre, condamnat pentru fapte de corupție la 9 ani și 10 luni de închisoare în dosarul „Polaris”, ar putea beneficia de această decizie a CCR, pentru că a fost condamnat în mai 2019, iar completul său a fost format în 2018.

Radu Mazăre nu scapă însă de condamnarea de 9 ani de închisoare în dosarul „Retrocedărilor de pe litoral”, la fel cum și Liviu Dragnea rămâne cu pedeapsa din dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.
CCR a admis, miercuri, sesizarea privind conflictul dintre Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) pe tema constituirii completurilor specializate în cazurile de corupție, obiecție făcută de Florin Iordache.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *