UPDATE VIDEO Urmărire cu focuri de armă pe DN 1

poliţie
Sursa foto: Poliţia Română

UPDATE, ORA 14.15

Bărbatul a furat o mașină din parcarea mall-ului Băneasa din Capitală și a plecat în goană cu ea către județul Prahova, pe DN1. Autoturismul aparține unei femei. Conform unor surse, se pare că bărbatul cu pricina ca călcat-o pe femeie pe picior și i-a furat mașina – un Peugeot 208. Rănită fiind, femeia a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale, notează stirileprotv.ro.

În custodia poliției, individul a repetat în mod obsesiv următoarele cuvinte: „Eu, George Istrate, stăpânul lumii, dezactivez conexiunea cu poliția. Respect legea. Caracterul trebuie păstrat”.

În urma intervenției în forță a poliției, unul dintre agenți a fost rănit. Și individul urmărit a suferit leziuni minore.

Acesta a fost testat pentru a droguri și alcool, dar rezultatele au fost negative.

Bărbatul respectiv a fost preluat de către polițiștii Capitalei, pentru continuarea cercetărilor în cauză.

„În timpul urmăririi, unul dintre polițiști a utilizat armamentul din dotare, trăgând 6 focuri în plan vertical și 8 focuri asupra pneurilor autoturismului. Presupusul autor a întors autoturismul către București, polițiștii reușind să-l intercepteze în zona km. 34. A fost spart geamul lateral pentru a-l putea extrage din vehicul, împrejurare în care cioburile au produs leziuni minore atât conducătorului auto cât și polițistului. A fost informat DGPMB pentru a continua cercetările în cauză”, se arată într-un comunicat al poliției.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Poliţiştii din Ilfov au participat, duminică, la o acţiune de prindere a unui şofer suspectat de comiterea unei infracţiuni şi care conducea un autoturism fără plăcuţe de înmatriculare pe DN 1, între Bucureşti şi Ploieşti. Bărbatul nu a oprit la semnalele poliţiei şi şi-a continuat drumul inclusiv atunci când poliţiştii au folosit arma, trăgând în pneurile maşinii. În cele din urmăm autoturismul condus de fugar a fost oprit, iar bărbatul a fost scos din maşină după ce poliţiştii au spart geamul.

Incidentele au avut loc duminică dimineaţă, în zona comunei Ciolpani.

„La data de 24 septembrie a.c., în jurul orei 9:50, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov a fost sesizat de către Poliţia Capitalei cu privire la faptul că o persoană bănuită de comiterea unei infracţiuni, în zona unui mall din Bucureşti, se deplasează către judeţul Prahova, pe DN1, cu un autoturism fără plăcuţe cu numere de înmatriculare. Acţionând cu operativitate, poliţiştii Serviciului Rutier Ilfov au observat autoturismul semnalat în zona localităţii Ciolpani şi întrucât conducătorul auto a refuzat să oprească la semnalele regulamentare ale poliţiştilor, continuându-şi deplasarea către judeţul Prahova, poliţiştii Ilfoveni au procedat la urmărirea autovehiculului, folosind semnalele acustice şi luminoase din dotarea autospecialei de poliţie. În timpul urmăririi, în contextul în care conducătorul auto refuza să oprească, poliţiştii au utilizat armamentul din dotare, executând focuri de armă în plan vertical şi ulterior asupra pneurilor autoturismului urmărit. La un moment dat, presupusul autor a întors autoturismul pe direcţia Bucureşti, poliţiştii reuşind să-l intercepteze şi să-l oprească, în zona kilometrului 34”, transmite Poliţia judeţeană Ilfov.

Pentru că şoferul a refuzat să iasă din autoturism, poliţiştii au spart unul dintre geamuri. În acel moment, cioburile au produs leziuni minore, atât suspectului, cât şi unuia dintre poliţişti, notează news.ro.

Testele rapide privind prezenţa alcoolului sau a drogurilor în organismul şoferului au ieşit negative. Bărbatul respectiv a fost preluat de către poliţiştii Capitalei, pentru continuarea cercetărilor.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL