Skip to content
Politică

Urmărit internațional pentru sclavie, prins la Bistrița-Năsăud. Era căutat de justiția italiană

Un bărbat în vârstă de 45 de ani, pe numele căruia autorităţile italiene au emis un mandat european de arestare întrucât a fost condamnat la închisoare pentru comiterea infracţiunii de sclavie, a fost prins de poliţiştii din Bistriţa-Năsăud. Potrivit Poliţiei Judeţene Bistriţa-Năsăud, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au prins, luni, un bărbat de 45 de ani, din Reteag, care era urmărit internaţional.

Pe numele acestuia, autorităţile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare, el fiind condamnat la executarea unei pedepse de 5 ani şi 4 luni de închisoare pentru comiterea infracţiunii de sclavie. Pentru depistarea bărbatului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, care a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca marţi el să fie prezentat Curţii de Apel Cluj, în vederea luării măsurilor legale. În prezent, bărbatul este încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Poliţiei Judeţene Bistriţa-Năsăud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *