Skip to content
Politică

Urmează marea lovitură a DNA? Ministru din Guvernul Ponta, în atenția procurorilor

Unul dintre cei mai importanți membri ai Guvernului condus de Victor Ponta ar fi intrat în atenția Direcției Naționale Anticorupție după ce s-a ales cu o plângere penală din partea unui afacerist.

Este vorba de omul doi din Guvern, vicepremierul Gabriel Oprea, cel care, potrivit puterea.ro, ar risca un dosar penal.

Acesta a fost partener de afaceri în anii 1993-1994 cu Julian Rosengren, cetăţean român şi suedez. Rosengren, a făcut o plângere penală la Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Oprea pentru înşelăciune, abuz de încredere, fals, abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional organizat. Pe scurt, fostul partener de afaceri al lui Oprea din zorii democraţiei îl acuză că l-a lăsat fără bani, firmă şi imobile, profitând de faptul că Rosengren se afla atunci în puşcărie pentru fraudă, mai notează puterea.ro.

Deşi presa a mai relatat despre cazul Rosengren şi despre relaţia lui cu Gabriel Oprea, vicepremierul nu a răspuns nici până acum în mod concret acuzaţiilor aduse de fostul său partener de afaceri, mai întâi personal, apoi public. „Informaţiile privind relaţiile mele cu domnul Julian Rosengren sunt jumătate greşite şi jumătate imprecise”, s-a apărat, atunci, Gabriel Oprea, într-un comunicat de presă.

Potrivit puterea.ro, acum, plângerea lui Julian Rosenberg a ajuns în atenţia Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), după ce a trecut, ca un „cartof fierbinte”, prin mâinile mai multor anchetatori, care şi-au declinat competenţa. Plângerea adresată iniţial DNA a fost remisă şi înregistrată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, care a trimis-o spre competentă soluţionare Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 5. La rândul lor, procurorii PJS5 au constatat, „în urma verificărilor”, că Gabriel Oprea „face parte din Guvernul României, fiind ministru de Interne” şi au trimis-o la PÎCCJ.

În plângerea adresată DNA în decembrie 2014, Julian Rosengren arată că în timp ce el era arestat preventiv şi, ulterior, condamnat, Gabriel Oprea a profitat de situaţie, şi din asociat în firmă s-a transformat în administrator, apoi a vândul spaţiile comerciale fără acordul partenerului său.

Citește articolul integral aici:  Oprea, în atenţia DNA. Cum a profitat actualul vicepremier de un fost partener aflat în puşcărie, căruia i-a preluat firma şi i-a vândut bunurile

oprea 1 oprea2

oprea 3 oprea 4 oprea 5

 

sursa foto: puterea.ro

1 comentariu la “Urmează marea lovitură a DNA? Ministru din Guvernul Ponta, în atenția procurorilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *