Skip to content
Politică

Șeful ANRP pronunță numele lui Marian Petrache într-un dosar de potențială retrocedare ilegală. EXCLUSIV PRIMA reacție a omului doi din PNL

Jurnalistul România TV, Andreea Crețulescu, a prezentat miercuri o declarație aparținând președintelui ANRP, George Băeșu, în care acesta se întreba ”ce caută domnul Marian Petrache de la Ilfov într-un dosar de retrocedare de la Cluj”.

”Există un dosar finalizat de comisia de fond funciar, finalizat de domnul Tișe, ca prefect, în care unei familii, unui domn, un conte, i s-au dat vreo 40 de hectare despăgubiri pe lângă Cluj, unde e un mall. A venit celebra firmă Romcontrol și a spus că alea (n.r.: referindu-se la cele 40 de hectare) fac 40 de milioane de euro. Dacă mă întrebați ce caută în dosarul de la Cluj președintele CJ Ilfov, domnul Petrache, cu 3%, nu știu să vă răspund. Dar acum înțelegem cu toții de ce trebuia să intre cutare cu 3%, cutare cu2%. cutare la 5%. Pentru că trebuiau rezolvate. Ei au cheile”, a precizat George Băeșu, șeful ANRP, miercuri într-o conferință de presă.

Într-o declarație în exclusivitate pentru PSnews.ro, secretarul general al PNL, Marian Petrache, a oferit un punct de vedere privind rostirea numelui său de către președintele ANRP, George Băeșu, într-un dosar de retrocedare de 40 de milioane de euro de la Cluj.

”Având în vedere că ne aflăm în plină campanie electorală pentru turul II și ținând cont de faptul că în presă au aparut informații conform cărora numele meu ar fi implicat în acest dosar, îi cer Președintelui ANRP, George Băeșu, să trimită dosarul la DNA.

Îmi rezerv dreptul să îl acționez în instanță pe președintele ANRP și să îi cer despăgubiri pentru faptul că mi-a prejudiciat imaginea publicând, dând informații false despre mine. Dl Băeșu caută adversarii politici. Să le ducă la DNA, să spună public ce crede și unde am încălcat legea. Eu îl rog să trimită dosarul la DNA, dacă crede că am încălcat legea”, a precizat Marian Petrache pentru PSnews.ro despre vehicularea numelui său într-un dosar de retrocedare de la Cluj.

Cine este George Băeșu, șeful ANRP

George Baesu a fost deputat PSD de Vrancea in legislatura 2004-2008, iar anterior intre 2001 si 2004 a fost prefect de Vrancea in timpul Guvernarii PSD. Din 2009 si pana in prezent a fost consilier economic in cadrul Ambasadei Romania din Atena, Grecia.

„Probabil, numirea mea a venit de la nivelul organizatiei judetene Vrancea a PSD. Pentru ca organizatia PSD si primul ministru m-au nominalizat pentru o pozitie unde lucrurile nu sunt deloc simple, reprezinta un mandat de incredere. Voi incerca sa clarific situatia proprietatilor de la nivelul institutiei, sa realizez un cadru legislativ care sa limpezeasca situatia restituirii proprietatilor pentru ca sunt foarte multi oameni afectati”, a declarat George Baesu pentru Ziarul de Vrancea, în momentul în care a fost instalat șef la ANRP.

Baesu este finul presedintelui Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan care i-a botezat unul dintre fini. Cu toate acestea, Baesu nu a fost in relatii prea bune cu Oprisan pe care in 2006 il acuza ca se apropie prea mult de Traian Basescu si ca l-a invitat pe presedinte la festivitatile de la Focsani de 24 Ianuarie, potrivit hotnews.ro.

Pentru criticile aduse lui Marian Oprisan, George Baesu a fost suspendat 6 luni din PSD de catre presedintele partidului de atunci, Mircea Geoana, mai precizează aceeași sursă.

3 comentarii la “Șeful ANRP pronunță numele lui Marian Petrache într-un dosar de potențială retrocedare ilegală. EXCLUSIV PRIMA reacție a omului doi din PNL

  1. Mai Petrache, tu o tot dai cu DNA-ul. Crezi ca astia va acopera si pe voi, basistii astia vopsiti ? Da de unde ! Doar pe cei mari si originali, asa ca speri degeaba si te tot vrei la DNA. Pai s-ar putea sa ti se implinesca visul. Petrache, cred ca se strange latul ! Ce zici ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *