Skip to content
Politică

Urmează o nouă megalovitură a DNA? Personajul cheie care ar putea să fie investigat de DNA

O licitație, în valoare de 3,8 milioane de euro, care a avut loc în anul 2011, a intrat în atenția procurorilor anticorupție, notează jurnaliștii de la Evenimentul Zilei.

Procurorii DNA investighează posibile fapte de corupție legate de o licitație de achiziționare a unor ambulanțe destinate Ministerului Sănătății și SMURD, prin intermediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), în care este implicat secretarul de stat, Raed Arafat, informează evz.ro.

Coordonatorul SMURD, Raed Arafat, e vizat de o anchetă a Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Oficialul Ministerului Sănătății e acuzat că a dotat serviciul de urgență SMURD și al ministerului cu ambulanțe cumpărate de la firma unui prieten. Procurorii DNA investighează posibile acte de corupție în derularea contractelor de achiziție, semnate în numele Ministerului Sănătății, pentru dotarea serviciilor de urgență cu ambulanțe moderne, scrie Evenimentul Zilei. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Raed Arafat este vizat de această anchetă, căci în anul 2011 a cumpărat 236 de ambulanțe, pentru care a plătit 80 de milioane de lei, de la două firme obișnuite cu contractele publice. Una dintre ele, conform anchetatorilor, aparține lui Dan Gorgan, prieten vechi al lui Raed Arafat, susțin ce de la evz.ro.

Într-un interviu din 2012, acesta a recunoscut că îl cunoaște pe Arafat de 20 de ani și că implicarea lui în derularea licitației a ajutat firma pe care o conduce. „Noi am fost ajutați de specificațiile privind vehiculele medicale, făcute de norma europeană nr. 1.789, de care se ține cont la licitații. Acum câțiva ani, specificațiile erau pe o pagină. După ce a ajuns Arafat în comisii la Ministerul Sănătății, au apărut specificații de 14-17 pagini. Cu cât s-au înnăsprit standardele, cu atât ne-a mers mai bine, căci Deltamed are certificare TUV Austria pentru echipamentele montate pe ambulanțe. Ne-a ajutat conjunctura, dar am fost pregătiți pentru ea”, a afirmat Gorgan, conform Evenimentul Zilei.

Dosarul care îl privește pe Raed Arafat (367/P/2013) se află în lucru la DNA – structura centrală. Acesta vizează anchetarea modului în care Ministerul Sănătății a încheiat contractul-cadru privind livrarea de ambulanțe, semnat cu Porsche România, Deltamed SRL Cluj și Dlouhy GhbH Austria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *