Skip to content
Politică

Urmează un nou cutremur în PNL?

Haosul instaurat în PNL în ultimele luni, exodul de aleși locali și respectiv parlamentari, coroborate cu tensiunile din ACL sunt câteva din elementele care domină atmosfera din PNL și care creează premisele unui fiasco la prezidențialele din această toamnă.

Loviturile cele mai dure primite de liberali sunt legate de plecarea a doi grei ai partidului către PSD și PLR și anume Cristinel Bîgiu, șeful CJ Buzău către social- democrați și Adrian Ștef, șeful CJ Satu Mare către partidului lui Tăriceanu. Acestor două plecări se alătură Horea Uioreanu, aflat în prezent n arest, fapt care a condus la pierderea mandatului de șef al CJ Cluj.

Pe lângă aceste plecări, o decizie de miercuri a Înaltei Curți de Casație și Justiției mai afectează pe încă un șef de CJ din partea PNL. Mircea Moloț, președintele Consiliului Județean Hunedoara, riscă să fie declarat incompatibil chiar în plină campanie electorală.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au respins miercuri cererea de preschimbare a termenului de judecată în procesul lui Mircea Ioan Moloț cu ANI.

Cererea de preschimbare a termenului de judecată în procesul a baronului PNL cu ANI a fost respinsă.În consecință, următoarea ședință de judecată se va derula, așa cum fusese stabilit, în data de 15 octombrie.

În cazul în care Moloț va pierde procesul cu ANI, liberalii vor înregistra încă o lovitură crâncenă. Din cei 13 șefi de CJ pe care PNL îi avea, ar urma să mai rămână doar cu 9, după plecările lui Bîgiu și Ștef și respectiv arestarea lui Uioreanu. 

Citește și: DEZVĂLUIRI despre baronii din spatele lui Freiherr Klaus Iohannis. Episodul 2- Mircea Moloț și Gheorghe Falcă

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *