Skip to content
Politică

Urmează un nou megascandal? Acuzații extreme grave făcute de avocatul Elenei Udrea la adresa serviciilor secrete. Măsura revoluționară pe care o propune

Marius Striblea, avocatul care a apărat-o pe Elena Udrea, lansează acuzații extrem de grave în spațiul public și face și o propunere pentru rezolvarea unei situații care îi stârnește revoltă.

Decanul Baroului Iași, Marius Striblea, spune că printre colegii săi de breaslă se află şi oameni ai serviciilor secrete și anunță că va propune completarea unei declarații pe propria răspundere prin care avocații să fie obligați să spună dacă sunt sau nu colaboratori ai serviciilor de informații.

" "

„Nu poate fi lăsată la o parte avocatura, tocmai că aici oamenii intră în contact cu clienţii, persoane importante, cu informații, care pot sluji activtății informative.

(…) Este foarte greu să aduci probe aici. Dar, atunci când intri în contact cu avocaţi, care nu pot fi suspectați că nu ştiu carte,  ci dimpotrivă și acești avocați, în momente cheie, iau decizii care nu se comportată în favoarea clienţilor, crezi că ei se află lângă ei din alte raţiuni şi nu pentru a-i apăra. (…) Scoțând din ecuția lipsa de carte sau de instrucție rămâne doar o singură concluzie: ei sunt dintr-o altă rațiune acolo, nu se află lângă acel client pentru a-l apăra ci din alte interese. Acest lucru este foarte grav, e la fel de grav ca și atunci când avem de-a face cu magistrați care sunt ofițeri acoperiți.

Am propus Consiliului pe care îl conduc la Iaşi ca fiecare membru al Baroului să dea o declaraţie pe propria răspundere în legătură cu acest aspect. Noi aveam în regulamentul nostru o declarație cu privire apartenența la fosta Securitate, ca poliție politică și am propus Consiliului să suplimentăm această declarație cu una care să vizeze actuala colaborare sau apartenență la un serviciu secret. (…) Cel care îl apără pe client trebuie să fie dincolo de orice bănuială și dincolo de orice alt interes decât cel al reprezentării corecte a clientului.

(…) Trebuie deconspirați toți cei care nu își fac treaba cu profesionalism. (…) Eu cred că infiltrarea avocaturii cu agenți acoperiți, considerarea avocaturii ca un ”camp tactic”, așa cum văd că se spune acum de către  SRI sau de alte servicii secrete…Avocatul trebuie să fie un profesionist și să apere interesele legitime ale clientului său. Cunosc foarte multă care gândește așa, singura problemă a fost că nu au avut curajul să o facă publică” a spus sambata într-o intervenţie telefonică la Antena3 avocatul Marius Striblea, care este şi decan al Baroului Iaşi.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *