Skip to content
Politică

Urmează un val de înscrieri la șefia DNA: nume grele, printre concurenți SURSE

Vă prezentăm în cele ce urmează culisele unor mișcări ce au loc pentru a ocupa șefia DNA, funcție rămasă vacantă după revocarea de către președintele Klaus Iohannis a Laurei Codruța Kovesi.

Astfel, se pare că surse judiciare au dezvăluit pentru capital.ro că Anca Jurma s-a întâlnit miercuri cu procurorul general al României, Augustin Lazăr şi acesta ar fi convins-o să se înscrie în concursul pentru șefia DNA. Mai mult decât atât, i-ar fi oferit şi un proiect de management al instituţiei cu care să candideze.

De asemenea, Lazăr i-ar fi propus şi organizat şi o întâlnire cu un ministru federal german, cel mai probabil cel al Justiţiei. Pentru ca Jurma să fie favorită în cursă, alţi procurori de la DNA ar fi fost convinşi să se înscrie în concurs şi ar urma să facă acest lucru în perioada următoare.

Aceleaşi surse au dezvăluit pentru sursa citată că este vorba despre procurorii Marius Iacob, Florentina Mirică, Claudiu Dumitrescu şi Marius Bulancea. În schimb, Camelia Grecu, fostul procuror şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, ar dori şi ea să se afle printre candidaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *