VIDEO Urșii cerșetori au luat cu asalt Transfăgărășanul. Un grup de turiști a fost atacat de o ursoaică cu trei pui

Sursa foto: pexels

Urșii au luat cu asalt Transfăgărășanul. Animalele s-au obișnuit să fie hrănite de turiști și vin în număr mare la marginea șoselei sperând că vor primi ceva de mâncare. Unii turiști dau dovadă de inconștiență și se apropie pentru a-i fotografia și hrăni, deși este ilegal.

Transfăgărășanul faimoasa șosea care leagă Munteania de Transilvania, este unul dintre cele mai circulate drumuri din România. Mulți turiști preferă să meargă pe Trasnfăgărășan datorită peisajelor deosebite dar și a obiectivelor turistice la care pot ajunge străbătând acest drum. Mai nou, Transfăgărășanul a devenit o adevărată patrie a urșilor cerșetori. Este o adevărată invazie de urși care așteaptă fie în refugiile de la marginea drumului, fie fix pe marginea drumului să fie ”omeniți„ de turiști. Situația este gravă în contextul în care constant au loc atacuri, deocamdată fără victime dar și o avalanșă de apeluri la 112 care semnalează prezența numeroasă a animalelor, inclusiv a ursoaicelor cu pui, cele mai periculoase de altfel.

Inconștiența turiștilor atrage urșii pe Transfăgărășan

Așa cum se poate observa pe mai toate rețelele sociale, a devenit un adevărat ”sport național” hrănitul urșilor pe Transfăgărășan, cu fotografia sau videoclipul de rigoare. Deși autoritățile au emis numeroase avertizări iar în mass media au apărut numeroase incidente tragice legate de contactul omului cu ursul în sălbăticie, turiștii continuă să oprească mașinile, să coboare, să hrănească și să fotografieze urșii expunându-se atacurilor.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: