Skip to content
Societate

Urșii de pe Transfăgărășan, hrăniți de turiști. Ce amenzi au fost aplicate de jandarmi

Facebook

Una dintre cauzele care determină apariția urșilor în zonele populate de oameni este obiceiul unor cetățeni de a hrăni animalele sălbatice. Acest lucru a făcut și un bucureștean pe Transfăgărășan, care a ademenit mai mulți urși cu mâncare, într-o parcare de pe DN 7C, în apropiere de barajul Vidraru.

Mai mulți martori au asistat la scena în care bucureșteanul dădea de mâncare la urși, iar un echipaj al Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Argeș, de la Postul Montan Arefu, a intervenit în zona barajului, în urma unui apel la 112.

Jandarmii au descoperit o ursoaică și doi urși, respectiv mai mulți cetățeni care hrăneau „musafirii” din mașină.

Bărbatul care a hrănit urșii a primit o amendă în valoare de 500 de lei, pentru „hrănirea animalelor sălbatice de către orice persoană fizică, cu excepția celor care au calitatea de administrator al fondului cinegetic”, contravenție stabilită printr-o hotărâre a Consiliului Local Arefu, informează b1tv.ro.

La ieşirea din primul tunel după baraj, jandarmii au constatat prezenţa unei ursoaice cu pui, dar şi a unor turişti care hrăneau animalele din autoturism. Animalele sălbatice au fost îndepărtate în mediul lor natural, iar şoferul autoturismului, un bărbat din municipiul Bucureşti, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 lei”, a transmis IJJ Argeș, într-un comunicat transmis marți.

Autorităţile recomandă tuturor celor care întâlnesc urşi să nu se apropie de ei şi să nu îi hrănească. Când sunt în căutare de hrană, animalele sălbatice pot deveni periculoase. În ultimele luni, cele mai multe atacuri au fost raportate în Harghita și Covasna.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *