Skip to content
Societate

Urşii, tot mai prezenţi în oraşele din Harghita. Jandarmii au intervenit în 5 cazuri pentru îndepărtatea animalelor

facebook

Jandarmii harghiteni au intervenit de cinci ori, la sfârşitul săptămânii, pentru îndepărtarea unor urşi din oraşele Băile Tuşnad şi Topliţa, prezenţa animalelor fiind semnalată la numărul de urgenţă 112.

Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita, primele două apeluri au fost făcute sâmbătă şi anunţau prezenţa a câte unui urs, pe o stradă din municipiul Topliţa şi la Monumentul Topliţa-Secu.

Dacă în primul caz patrula de ordine publică, formată din jandarm şi poliţist a trebuit să intervină pentru îndepărtarea ursului, în cel de-al doilea caz, jandarmii din cadrul Detaşamentului 5 Jandarmi Topliţa nu au mai găsit ursul la locul indicat şi nici în imediata apropiere„, precizează sursa citată.

De asemenea, duminică au fost primite două apeluri, ambele din localitatea Băile Tuşnad, urşii fiind îndepărtaţi în zona împădurită.

Primul apel a fost primit la ora 21,00, un bărbat semnalându-ne prezenţa unui urs pe Aleea Sfânta Ana, din Băile Tuşnad. Patrula de jandarmerie din cadrul Postului de Jandarmi Montan Băile Tuşnad a trecut la îndepărtarea acestuia în pădure. Al doilea apel a fost făcut la ora 21,43, un alt bărbat semnalând prezenţa a doi urşi pe strada Gării. Patrula din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil a găsit urşii acolo unde le fusese semnalată prezenţa şi a trecut la îndepărtarea animalelor sălbatice înspre zona împădurită„, se mai arată în informarea IJJ Harghita.

Ultimul apel a fost primit tot din partea unui bărbat, luni dimineaţă, şi semnala prezenţa unui urs pe peronul gării CFR din Băile Tuşnad.

La faţa locului au intervenit jandarmii din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil, ursul fiind îndepărtat înspre pădure, scrie agerpres.ro.

În toate cazurile, patrulele au mai rămas în zonă pentru o perioadă, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent şi au fost anunţate autorităţile cu atribuţii în acest domeniu.

De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a transmis mesaje RO-ALERT, prin care locuitorii din zonele respective au fost avertizaţi de existenţa pericolului.

Jandarmii le reamintesc oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *