Skip to content
Europa Politică

Ursula von der Leyen îi cere lui Boris Johnson să propună o candidatură la postul de comisar

Viitoarea preşedintă a Comisiei Europene Ursula von der Leyen i-a cerut în scris premierului britanic Boris Johnson să prezinte o candidatură la un post de comisar, a anunţat miercuri Dana Spinant, o purtătoare de cuvânt a Comisiei.

Von der Leyen ”îl invită pe Boris Johnson să propună unul sau mai multe nume al unui candidat btitanic” şi îl încurajează ”să propună candidate femei, având în vedere obiectivul său de a avea o Comisie în care să existe paritatea” între femei şi bărbaţi, a precizat purtătoarea de cuvânt, relatează news.ro.

Totodată, ea îl ”invită pe Boris Johnson să prezinte un răspuns rapid”, a adăugat ea.

Această desemnare a unui candidat este una dintre condiţiile impuse la acordarea amânării Brexitului de către Cei 27 la 31 ianuarie.

Intrarea în funcţie a Comisiei von der Leyen, prevăzută iniţial la 1 noiembrie, a fost amânată la 1 decembrie, în urma respingerii de către eurodeputaţi a candidatelor Franţei Sylvie Goulard, României Rovana Plumb şi candidatului Ungariei.

Franţa a prezentat candidatura fostului ministru al Economiei Thierry Breton, iar Ungaria a ambasadorului Ungariei la Bruxelles Oliver Varhelyi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *