Skip to content
Europa

Ursula von der Leyen îşi precizează planurile cu privire la Brexit, economie, mediu în următorii ani, într-o scrisoare adresată eurodeputaţilor

Candidata la preşedinţia Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen îşi detaliază, într-o scrisoare adresată parlamentarilor europeni, propunerile cu privire la viitorii ani, relatează Reuters.

Ministrul german al Apărării promite reforme cu privire la modul în care Uniunea Europeană (UE) se va asigura că statu de drept este asigurat în statele membre.

Ea se angajează, de asemenea, la o reaşezare a politicii europene a migraţiei, pentru ca statele membre să împartă migranţii.

În domeniul mediului, Ursula von der Leyen anunţă că susţine o reducere a emisiilor nocive mediului cu până la 55% până în 2030, scrie news.ro.

Ea intenţionează, de asemenea, să introducă o ”taxă de frontieră pe carbon” şi să prelungească actualul sistem cu privire la emisii poluante la nivelul blocului european.

În plan economic, candidata se declară în favoarea introducerii unui salariu minim garantat pentru toţi muncitorii din UE şi apără un sistem de asigurări de şomaj pentru cei care-şi pierd locul demuncă.

Ea promite, de asemenea, ”să deschidă calea unui parteneriat ambiţios şi strategic” cu Regatul Unit, în cadrul unor negocieri ale Brexitului şi se declară deschisă unei eventuale prelungiri a negocierilor după octombrie.

Aceste propuneri vizează să-i convingă pe anumiţi parlamentari să-i susţină candidatura.

Deputaţii europeni se pronunţă marţi prin vot asupra nominalizării sale, iar unii dintre ei, ca Vrezii, au anunţat deja că nu o susţin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *