Skip to content
Republica Moldova

Ursula von der Leyen: Mulțumesc României pentru solidaritatea cu R. Moldova în criza energetică

twitter

Șefa Comisiei Europene Ursula von der Leyen i-a mulţumit premierului Nicolae Ciucă pentru solidaritatea României cu R. Moldova în criza energetică și a reiterat sprijinul instituției pentru aderarea la Schengen.

Am discutat despre eforturile României de integrare în Spaţiul Schengen, pe care Comisia Europeană le susţine integral. Am mulţumit României pentru solidaritatea ei cu Republica Moldova în criza energetică. Aceasta este calea europeană”, a scris Ursula von der Leyen, pe Twitter, după întrevederea cu Nicolae Ciucă.

Prim-ministrul României a avut miercuri, la Bruxelles, o întrevedere cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Discuțiile s-au axat asupra aderării României la Spațiul Schengen, stadiului îndeplinirii recomandărilor în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV), implementării Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

De asemenea, au fost abordate temele legate de răspunsul Uniunii Europene la războiul Rusiei în Ucraina si R. Moldova, informează adevarul.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *