Ursula von der Leyen și Roberta Metsola au ajuns în Israel

Sursa foto: X/Roberta Metsola

Ursula von der Leyen și Roberta Metsola au ajuns în Israel. Cele două lidere europene vizitează Israelul pentru a exprima solidaritatea UE după ofensiva sângeroasă a Hamas.

„Înapoi în Israel. Suntem aici cu un mesaj de solidaritate după cel mai grav atac terorist pe care #Israel l-a îndurat în ultimele generații. Teroarea nu va învinge. Modul în care răspundem contează. Putem – trebuie – să oprim Hamas. Și să facem tot ce putem pentru a atenua consecințele umanitare”, a scris președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, pe X.

Cei doi lideri îşi vor „exprima solidaritatea cu victimele atacurilor teroriste Hamas şi se vor întâlni cu liderii israelieni”, au anunţat Comisia şi Parlamentul într-un comunicat, precizând că „programul vizitei va fi anunţat ulterior”.

Tot vineri a ajuns în Israel și șefa diplomației germane Annalena Baerbock. Pe lângă discuțiile oficiale, aceasta se va întâlni cu cetățeni germani care trăiesc în Israel, potrivit euronews.ro

Înaintea plecării în această vizită, Baerbock a condamnat în termeni fermi, încă o dată, atacul lansat de militanţii palestinieni Hamas asupra Israelului.

„Hamas a comis atrocităţi teribile în ultimele zile. Este important să îi spunem pe nume acestei terori”, a spus ea, potrivit Agerpres.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: